Elazığ'da Proje Tanıtım Toplantısı

Elazığ'da 'İş Geliştirme Merkezinin Geliştirmesi İçin Teknik Destek Projesi' tanıtım toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen programda konuşan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, İŞGEM'in Türkiye ve dünya ölçeğinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Elazığ'da yapılan İŞGEM'in ilk aşamasının başarılı olduğunu ifade eden Kaldırım, 'İŞGEM'in birincisi Elazığ'da önemli kampanyalar oluşturdu. Bazı markaların çıkmasına vesile oldu. Bundan öte yeni girişimcilerin ekonomiye girmelerine katkı sundu.' dedi.

Kentin büyüyüp geliştiğini belirten Kaldırım, şunları dile getirdi:

'Elazığ bölgesinde önemli bir şehir ve yeni hedefler ortaya koyan odaklı çalışmaya çalışan bir şehir. Altyapıların kurulması geliştirilmesi önemli. Dünyada değişik modellerde İŞGEM'ler var. İŞGEM, bizden çıkan bir model değil ama bizde de yavaş yavaş yerini bulan, değerlerimiz ile geleneklerimize uyumlaştırdığımız bir yapı haline dönüştü.'

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İŞGEM'in üretici ve imalatçı olma noktasında hedefini ortaya koymuş sanayicilerin bir kuluçka dönemi olduğunu ifade etti.

Ülkenin genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Yanılmaz, şöyle devam etti:

'Bu genç nüfusun şehrin ekonomisine katkısının olabilmesi için çalışabileceği alanların olması gerekir. Dolayısı ile sanayi yatırımları üretim ve imalat aynı zamanda genç neslimizin kendilerine çalışacak alan istihdam edilecek alan bulmaları anlamına gelir.'

Programa, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, sivil toplum kuruluşu başkanları ve iş adamları katıldı.

Kaynak: AA