Artvin'de Kredi Yurtlar Kurumuna Bin 737 Başvuru

Artvin Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Tamer Yıldırım, kurum bünyesindeki yurtlara bin 737 başvuru yapıldığını bildirdi.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Artvin'de 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde bin 392 birinci sınıf, 345 ara sınıf öğrencisinin il genelindeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına başvurduğunu belirtti.

Başvuruda bulunan bin 737 öğrenciden 853'ünün yurtlara yerleştiğini, 874 öğrencinin de yedek listede beklediğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:

'Başvuru sayısının yarısına yakını KYK yurtlarına yerleşti. Yedek listede bulunan öğrencilerimizin bir kısmı özel yurtlara yerleşmiş durumda. Yurtlara yerleşemeyen öğrencilerin çoğunluğu il merkezindeki kız öğrencilerden oluşturmaktadır. Borçka ve Hopa ilçelerinde açıkta bekleyen öğrenci bulunmamaktadır. Arhavi ilçemizde önümüzdeki günlerde yurt hizmetine başlayacağız. Burada açılacak yurtta yaklaşık 150 öğrenciye barınma hizmeti sunulacak. Şavşat ve Yusufeli ilçelerinde ise yurt açma çalışmalarımız devam ediyor.'

Yıldırım, Artvin'de barınma ihtiyacını tamamen çözmek için 2 bin kişilik modern yurtların yapımına başlandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

'Seyitler Yerleşkesindeki 500 kişilik yurt, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bu yıl içinde ihale edilerek yapımına başlanacak. Şehir yerleşkesinde yapılacak bin 500 kişilik yurtların projesi ihale edilmiş, proje çalışmaları devam etmektedir. 2018 yılında yurtların yapımına başlanacak. Bu yurtların yapımının tamamlanması ile 2 yıl içinde ilimizde öğrenci barınma sorunun çözüleceğini düşünmekteyiz.'

Kaynak: AA