Felahiye Toplu Ahır Projesi'nin Temeli Atıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Felahiye Toplu Ahır Projesi'nin yapımına başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Felahiye Toplu Ahır Projesi'nin temeli törenle atıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmada, Felahiye'de örnek ve model bir tesisi hayata geçireceklerini belirtti.

Gelişmiş ülkelerde planlı ve sağlıklı barınak imkanının, üretimin sigortası olarak görüldüğünü dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

'Bu düşünceden hareketle Felahiye Belediyemizin bizlere getirdiği Toplu Ahır Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Başlangıç için 300 başlık bir ahır projelendirdik ancak bu sayının artabileceğini düşünerek arazi planlamasını buna göre yaptık. Bu projeyi, Felahiye'ye kazanç kapısı yaptıktan sonra tüm Türkiye'ye örnek olarak sunacağız. Projeyi yaptıktan sonra Felahiye’deki vatandaşlarımızın ahırlarında bulunan hayvanları buraya alacağız. Hayvanlara uzman veterinerler kontrolünde bakılacak, sağımlar yapılacak ve ürünler satılacak. Bu tesisin giderine herkes hayvan sayısı kadar katılacak. Ay sonunda da herkesin hayvanının ne kadar süt verdiği belli olduğu için giderler çıktıktan sonra gelirler vatandaşlarımıza dağıtılacak. Projemizin toplam bedeli 6,5 milyon lirayı buluyor.'

Felahiye Belediye Başkanı Vural Coşkun, törende Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik'e teşekkür plaketi takdim etti.

Törene, Felahiye Kaymakamı Nazlı Demir ve AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ile ilgili bürokratlar da katıldı.

Kaynak: AA