Kumluca'da Kadın Çiftçiler Yarışması

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından ikincisi düzenlenen, kadın çiftçilere yönelik bilgi ve kültür yarışmasının Kumluca etabı yapıldı.

Kumluca Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleşen yarışmaya, Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran, Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürü Bülent Yüksel, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kahyan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İsa Akşit, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

8 yarışmacının katıldığı yarışmada kadın çiftçilere 15 soru soruldu. Çekişmeli geçen yarışmada 14 doğru cevap veren Mavikent Mahallesinden Birgül Uluşar birinci olurken, dört yarışmacı aynı puanı alarak ikinci ve üçüncünün belirlenmesi için ek sorular soruldu.

Yarışmada sonunda Dursade Demir ikinci, İmran Gün ise üçündü olurken, yarışmanın birincisine bin 750 lira, ikincisine bin lira, üçüncüsüne ise 600 lira para ödülü verildi. Yarışmada birinciliği elde eden Birgül Uluşar, 7 Ekim'de Antalya'da yapılacak il finalinde Kumluca'yı temsil edecek.

Kaynak: AA