Al Yazma Projesi 3 Bin Kadına Ulaştı

Kadına yönelik şiddet ve çocuk yaşta evliliklerle mücadelesini sürdüren Antalya Muratpaşa Belediyesi, şiddet mağduru kadın ve çocuklarına sunduğu sosyal hizmetlerin yanı sıra 832 kişiye psikolojik, 250 kadına da hukuki danışmanlık hizmeti verdi.

Al Yazma Projesi 3 Bin Kadına Ulaştı
Kadına yönelik şiddeti durdurmak için Al Yazma Grubu’nu kurup, çocuk yaşta evliliklerin engellenmesi amacıyla da Mor Makas Projesi’ni hayata geçiren Muratpaşa Belediyesi, çalışmalarını sürdürüyor. Eğitim ve söyleşilerle 2 bin kadına şiddet, şiddet türleri, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eğitimi veren Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Grubu, psikolojik görüşmelerde 832 kişiye destek sağladı. Özel vakalarda 250 kadına hukuki danışmanlık hizmeti verdi.

Kadın Danışma Merkezleri

Muratpaşa Belediyesi Al Yazma Kadın Danışma Merkezi 250, Zeytinköy Kadın Danışma Merkezi ise 100 kadın üyesi ile çalışmalarına devam ediyor. Al Yazma ve Zeytinköy Kadın Danışma Merkezlerinde bilinçlendirme ve destek çalışmalarını da sürdüren Muratpaşa Belediyesi; 50 kadına okuma yazma kursu düzenlerken, 100 kadına da meslek kursu da açtı. Meslek edindirme kursu Zeytinköy Kadın Danışma Merkezinde açıldı.

Mor Makas

Çiftlere evlilik öncesi veya evlilik sonrası hoşgörü ve tolerans eğitimleri de veren Muratpaşa Belediyesinin çocuk yaşta evliliklerin önlenmesi amacıyla başlattığı Mor Makas Projesi’nin saha çalışmaları tamamlandı. Mor Makas Projesi kapsamında, 467 kuaföre; farkındalık eğitimi ve bilinçlendirme çalışması yapıldı. 467 kuaför, çocuk gelinlere karşı yetkili kurumlarla iletişim halinde çalışıyor.

El İzi Pazarı

Ev eksenli üretim yapan kadınlar için Varlık Semt Pazarı’nda cuma, cumartesi, pazar, pazartesi günleri açılan El İzi Pazarı’nda, 2 grup halinde 300 kadına yer tahsisi yapıldı. Muratpaşa Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ayrıca Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile birlikte üniversite öğrencisi kızlara Aktif Kadın Yurttaş eğitimi verdi.
Kaynak: İHA