Uyuşturucu Baronu Guzman'a Savunma Ekibi

El Chapo lakaplı uyuşturucu baronu Guzman'ı, ABD'de görülecek davasında aralarında önemli avukatların bulunduğu ekip savunacak.

ABD'de tutuklu El Chapo (cüce) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın, önemli davalara katılan avukatlardan oluşan ekip tuttuğu bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Guzman'ı ABD'de Nisan 2018'de başlayacak davasında, bir dönem mafya lideri John Gotti'nin oğlunun avukatlığını yapan Jeffrey Lichtman ve Marc Fernich'in de aralarında bulunduğu bir ekibin savunacağı belirtildi.

ABD'de, Guzman'ın cinayet, kaçakçılık, kara para aklama ve komplo kurma dahil en az altı suçtan yargılanması bekleniyor.

Eğer suçlu bulunursa Guzman ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.

Guzman, dünyanın en büyük uyuşturucu örgütü olarak kabul edilen Sinaloa Cartel'in lideri olarak biliniyor. El Chapo, 2001 ve 2015 yıllarında Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçtıktan sonra Ocak 2016'da tekrar yakalanmıştı. Guzman daha sonra ABD'ye iade edilmişti.

Yakalanmadan hemen önce Hollywood'dan aktör Sean Penn ile Rolling Stone dergisi için Meksika'da bir ormanda röportaj yapan Guzman, 'Dünyada herkesten çok uyuşturucu satıyorum. Kamyonlar, tekneler, uçaklar ve denizaltılardan oluşan bir filom var.' ifadesini kullanmıştı.

Kaynak: AA