Besi Organize'de Çalışmalar Sürüyor
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tarıma Dayalı İhtisas Besi ile Organize Sanayi Bölgesinde yer alacak olan ahırların yapımında çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Besi OSB projesinin hayat bulması için gerekli destekleri sağlayacağız" dedi.

Besi OSB’ye her zaman destek sağlayacağız
Besi OSB’deki çalışmalara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman destek sağlayacaklarını ve Besi OSB’nin bir an önce kurulması için ilgili bakanlıklarla görüşmeler yapacaklarını ifade eden Çiftçi, şunları söyledi.
"Şehrimiz adına hayvancılık çok önemli bir faktör ve birçok aileyi ilgilendiren faktördür. Organize anlamında planlanmış olması heyecan verici bir projedir. Proje çok geniş bir alanı kapsıyor. 855 hektarlık bir alanda çalışmalar yapılıyor. Buranın önemli derecede bir su kaynağına ihtiyacı var. Su kaynağını çözmek ve buraya gerekli olan hattın sağlıklı bir şekilde ulaştırabilmek ve diğer alt yapı konularını inceledik. Alanda projenin bu güne kadar olan yapılanlarla ilgili incelememiz oldu ve burada önemli çalışmalara imza atılmış. Alt yapı çalışmalarından sonra bu proje ki 110 bin genişletme kapasite ile 150 bin büyükbaş hayvana çıkabilecek bir Besi Organize Bölgesidir. Ekonomik anlamda Şanlıurfa’yı büyütebilecek, hayvancılık sektörünü geliştirebilecek ve belkide tüketiciye çok olumlu anlamda böyle projelerin hayat bulmasıyla birlikte yansıması olabilecek projelerdir. Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak şehrimize yapılan her yatırımı kendi yatırımı olarak gören, hepsinin şehrin kalkınmasında önemli yer olduğuna inanan bir yapıda hareket ediyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile yapacağımız değerlendirmeden sonra hızlı bir şekilde hayat bulabilmesi için ilgili bakanlıklarda takipçisi olacağız. Alt yapı noktasında bize düşen konularda da destek verme noktasında elimizden geleni yapacağız”
