'Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt'

Yeşilyurt Belediyesi, ilçede Osmanlı dönemindeki gündelik yaşamı belgeleriyle anlatan 'Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt' adlı kitap hazırladı.

Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, tarihe bağlı kalmanın ve tarihi en iyi şekilde öğrenmenin, toplumların gelecek yaşamlarına ciddi katkısı olduğunu belirtti.

İnsanların geçmişleriyle sağlam bağlantılar kurdukça gelişerek, büyüyeceğini ve millet olma hüviyetine ulaşabileceğine işaret eden Şahin, şunları kaydetti:

'Kültürel belediyecilik hizmetlerimiz noktasında önemli bir çalışmayı hemşehrilerimize ulaştırmanın ayrı bir gururunu yaşıyoruz. Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın talimatıyla ‘'Osmanlı Belgelerinde Yeşilyurt' isimli kitabımızı tamamladık, dağıtımını gerçekleştiriyoruz.'

Şahin, hazırlık aşaması yaklaşık 6 ay süren 394 sayfalık kitapta resmi belgelerin de yer aldığını dile getirerek, şunları ifade etti:

'Kitabımız gelecek nesillere bırakılacak önemli bir kültürel eserdir. Her sayfası ayrı bir önemi ve değeri barındıran, içeriği ve baskısıyla farklı bir kaliteye sahip kitabımızı kamu ve kuruluşlarımız başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara ulaştıracağız. Çok farklı bilgilerin ve belgelerin yer verildiği kitabın hazırlık aşamasında desteklerini esirgemeyen İnönü Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Abdurrahim Fahimi Aydın ile İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Zeki İzgöer hocalarımız olmak üzere, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz ve Basın Yayın Müdürlüğümüz ile emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.'

Kaynak: AA