Antalya'dan Hacı Bektaş'a Gittiler

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 200 Alevi yurttaşı, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür-Sanat Etkinlikleri öncesi Nevşehir'e gönderdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hacı Bektaş Veli'yi anmak için Nevşehir'e gitmeye hazırlanan Antalyalı Alevi vatandaşlar, belediyenin tahsis ettiği 4 otobüsle Kepez ilçesinden yolcu edildi.

Hacıbektaş ilçesine 3 günlük ziyaret gerçekleştiren Antalyalılar, Hacı Bektaş Veli Türbesi'ni ziyaret edip dua etti.

Yeşildere Mahalle Muhtarı Kemal Genbeş, 3 gün süren ziyaretin ardından Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e organizasyon için teşekkür etti.

Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle 4 otobüs ile Hacıbektaş'a ziyarette bulunduklarını belirten Genbeş, dönüş yolunda ise Konya'da Mevlana Türbesi'ni ziyaret etme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Türel de yaptığı değerlendirmede, demokrasinin önce yerel yönetimle başladığını belirterek, katılımcı demokrasi ve şeffaf yönetim anlayışı ile hareket ettiklerini ifade etti.

Antalya'nın tarih boyunca olduğu gibi gelecekte de demokrasinin, barış ve kardeşliğin kalesi olması için hiçbir siyasi, dini, etnik ayrım yapmadan tam bir birlik ve beraberlik içerisinde çalışacaklarını kaydeden Türel, vatanı hainlere, ihanet çetelerine teslim etmemek için birlikte mücadele edeceklerini dile getirdi.

Kaynak: AA