Abdurrahman Dilipak: Türk'ün dini Kemalizmdir

Yeni Akit gazetesinin köşe yazarı Abdurrahman Dilipak, "Türk'ün dini Kemalizmdir" dedi.

Abdurrahman Dilipak: Türk'ün dini Kemalizmdir
Abdurrahman Dilipak: Türk'ün dini Kemalizmdir
Abdurrahman Dilipak, Ömür Varol'la Beyaz Gazete programına konuk oldu. Programda çarpıcı bilgiler veren Dilipak, 'Türk'ün dini Kemalizmdir' dedi.

Dünyanın hiçbir yerinde din devlet ayrılığı diye bir laiklik tanımı olmadığını söyleyen Dilipak, Varol'un, 'Bizde niye böyle o zaman?' sorusuna 'Cahillik' yanıtını verdi.

Abdurrahman Dilipak şunları söyledi:

'Kilise devlet ilişkisini düzenler burada kilise Vatikan'dır. Din adına Birleşmiş Milletler'e üye bir egemen devlet var. Dünyanın herhangi yerindeki katolik aynı zamanda Vatikan'ın tebaasıdır. Ruhani olarak kendini Vatikan'a bağlatıyor; ondan sonra isterse Arjantin'de isterse Şili'de bir tebaa daha kazanır. Bu iki tebaa arasındaki ilişkiyi düzenleyen sistem laikliktir. Bu da dünyada üç temel sistemden biridir. Bir tanesi teokrasi. Teokrasi Vatikan'daki devlettir. İslam devleti teokrat değildir. Peygamberimizin Medine'de kurudğu devlet de teokrat değildir. Osmanlı'da da her din özel hukuku açısından kendini hukukunu uygular. Türkiye Cumhuriyeti'nde laik teokrasi var. Çünkü laiklik bir dindir. Türk'ün dini Kemalizmdir. Yani laiklikçilik dine karşı bir din olarak algılanıyor birileri tarafından. Böyle bir laiklik yok.'