Gediz'de Bayram Tedbirleri

Kütahya’nın Gediz İlçesinde Polis ekipleri Kurban Bayramı öncesi ilçenin önemli kavşak noktalarında uygulama gerçekleştirdi.

Gediz'de Bayram Tedbirleri
Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinasyonunda ilçenin giriş ve çıkışlarında güvenli trafik denetimi uygulaması kapsamında denetimlerin bayram boyunca devam edeceği öğrenildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bayram tatilinde alınacak trafik tedbirleri kapsamında sürücü ve yolcuları uyardı. Uygulamada trafik kurallarının önemi anlatılarak farkındalık oluşturuldu. Trafiğin daha konforlu, hızlı ve güvenli akışının sağlanması amacıyla Gediz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin tamamı ve rütbeliler de uygulamaya katıldılar.

Gediz İlçe Emniyet Müdürü Şenol Bezek, bayram boyunca denetimlerin devam edeceğini belirterek; “İlçemizde özellikle Dayınlar Kavşağı, Buğday Pazarı Kavşağı ve Jandarma Kavşağı olarak bilinen önemli üç kavşakta denetimlerimizi sıklaştırdık. En fazla trafik kazalarının olduğu bölgeler buralar. Emniyet kemeri ve araçların diğer eksiklikleri olup olmadığını denetleyeceğiz. Uygulamamız sadece bu değil, araçlara diğer güvenlik yönüyle de bakılacak, hem trafik hem de asayiş uygulamamız devam edecek” dedi.

Sürüş kültürünü yeterince önemsemeyen sürücülere de uyarıda bulunan İlçe Emniyet Müdürlü Şenol Bezek, “Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi amacıyla bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Sürücülerimiz özellikle kavşak geçişlerinde azami dikkat göstersinler. Çünkü en çok ölümlü kazalar bu kavşaklarda gerçekleşiyor” diye konuştu.

(RB-EFE)
Kaynak: İHA