Emetli Kadın Girişimciler Kooperatif Kurdu

Kütahya’nın Emet ilçesinde belediye öncülüğünde bölgenin ilk kadın girişimcileri kooperatifinin kurulduğu bildirildi.

Emetli Kadın Girişimciler Kooperatif Kurdu
Emet Belediyesi öncülüğünde yöredeki üretici kadınların ürünlerini daha etkin üretme ve daha iyi şartlarda pazarlamalarına imkan sağlamak amacıyla kadın girişimcilerin üretim ve işletme kooperatifi hayata geçirildi.

Belediye Başkanı Mustafa Koca, kadın girişimcilere destek olmak amacıyla kurulan kooperatifin tüm kuruluş masraflarının Emet Belediyesi tarafından karşılandığını belirtti.

Bölgedeki kadın emeğinin değerlendirilmesi adına böyle bir kooperatif kurulmasına önderlik ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Koca; “El sanatları alanında, elişi, halı dokuma, dikiş nakış ve benzeri üretim yapan, yine gıda sektöründe tarhana, turşu, erişte üreten, çini, hediyelik eşya alanında üretimde bulunan kadınlarımızın yaptıkları ürünlerinin gerçek değerinde pazarlanması ve kadın girişimcilerimizin daha iyi kazanması adına kooperatif kurulmasına öncülük ettik. Ankara nezdinde kooperatifimiz için destek aldığımız gibi Kütahya Valiliğimiz KOSGEB ve İş Kur yetkililerimizle de gerekli görüşme ve girişimlerimizi tamamladık. Kurulan kooperatifimize Emet ve köylerimizden bayanlarımız üye oldu. Bayram sonrası da Çavdarhisar ve Hisarcık ilçelerimizden de bayanlarımızı üye yapacağız” diye konuştu.

İş dünyasının kooperatifin kurulmasını çok olumlu karşıladığını söyleyen Koca,” Kooperatifimiz ilk siparişlerini de almaya başladı.

Kooperatifin sadece ülke pazarında değil, başta Arap pazarı olmak üzere yurt dışında da etkin olmasını planlıyoruz. Kooperatifimiz ile kadınlarımız daha çok üretip daha fazla kazanacaklardır. Döktükleri alın terinin karşılığını fazlası ile alacaklardır” dedi.

Prof. Dr. Gülnur Hayran, himayelerinde kurulan Kooperatifin Başkanı ise Şükriye Özdilekler oldu. Kooperatif sadece Emet ilçesindeki bayanlara değil, Çavdarhisar, Hisarcık gibi çevre ilçelerinde de üretim yapan kadınlara destek ve ürünlerini pazarlama hizmeti verecek.(EFE)
Kaynak: İHA