Kırşehir'de Gıda Denetimleri

Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bayram öncesinde şeker, lokum, baklava ve benzeri tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış yapılan iş yerleri denetlendi.

Denetimlerde hijyen koşulları, ruhsat, vergi, levhası ve çalışanların temizliği konusunda incelemeler yapılırken, gıda üretim yasasına uygun hareket etmeyen iş yeri ve imalathanelere ise gerekli yasal işlemler yapıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, şunları kaydetti:

'Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda, gönül rahatlığıyla alışveriş yapmalarını sağlamak amacındayız. İnsan sağlığı bizim için her şeyden önemli. Üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirme noktasında asla taviz vermeyeceğiz. Denetimlerimizde esnaflarımızı gördüğümüz eksiklikler konusunda bir kereye mahsus olmak üzere uyarıyoruz. Daha sonraki kontrollerimizde aynı durumla karşılaşmamız halinde gerekli yasal işlemleri yapıyoruz. Denetimlerimiz bayram süresince de devam edecek. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında şikayetlerini belediyemizin 0 386 214 10 10 numaralı telefonlarını arayarak bildirebilirler.'

Kaynak: AA