Manisa'da Tarım Yatırımları

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 13 mahalleyi kapsayan 'Arazi Toplulaştırma' ile 'AkhisarGördes Sağ Sahil Sulama' projelerinde sona gelindi.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 13 mahalleyi kapsayan 'Arazi Toplulaştırma' ve 'Akhisar-Gördes Sağ Sahil Sulama' projelerinin bölgedeki üzüm hasadı sonrası hızlanacağı bildirildi.

DSİ 2. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akselendi Mahallesi'ni ziyaret eden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker'in, çiftçilere 'Arazi Toplulaştırma' ile 'Akhisar Gördes Sulama' projelerine ilişkin bilgilendirme yaptığı belirtildi.

Bölgenin özellikle bağcılık açısından zengin olduğunu aktaran Eker, projelerin üzüm hasadı sonrası hızlanacağını kaydetti.

Eker, şunları kaydetti:

'Çalışmalar tamamlandığında herkes memnun kalacak. Daha az sulama gideriyle daha çok ürün elde edilecek. Şu anda çiftçimizin en yoğun zamanı. Bir yıllık emeklerinin karşılığını alıyorlar. Onların gelir kaybı yaşayıp, mağdur olmamaları için hasat zamanının bitmesini bekleyeceğiz. Tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp bayram sonu çalışmalarımızı yoğunlaştırarak, tarlaların boş olduğu, tarımın daha az yapıldığı kış dönemini iyi değerlendirmek istiyoruz.'

- Araziler suya kavuşacak

Öte yadan toplulaştırma çalışmalarıyla eş zamanlı yürüyen Akhisar-Gördes Sağ Sahil Sulaması ile 97 bin 660 dekar tarım arazisinin modern sulamayla buluşturulması hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında 50 kilometre CTP boru, 200 kilometre HDPE boru döşenecek.

Yaklaşık 50 bin 400 dekar araziyi suyla buluşturacak Akhisar Gördes Sol Sahil Sulaması'nın ise yüzde 87'si tamamlandı.
Kaynak: AA