Dünya Üçüncüsü Koç'tan, Kardaş'a Ziyaret

Ümitler Dünya Judo Şampiyonası'nda üçüncü olan Muhammed Mustafa Koç, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş'ı makamında ziyaret etti.

Şili’nin başkenti Santiago’da 9-13 Ağustos tarihlerinde yapılan Ümitler Dünya Judo Şampiyonası’nda bronz madalya kazanan Muhammed Mustafa Koç, antrenörü Nelda Şilli ile Kardaş'ı ziyarete ederek şampiyona sürecinde yaşadıklarını paylaştı.

Kardaş, kabulde yaptığı konuşmada, uluslararası alanda aldığı başarı ile Türk bayrağını dalgalandırdığı için Mustafa ile gurur duyduklarını söyledi.

Mustafa'nın başarısının diğer genç sporculara da örnek olacağını belirten Karadaş, 'Muhammed Mustafa Koç, 12 yıldır bu işi severek yapan bir sporcumuz. Mustafa, Gençlik Spor İl Müdürlüğü judo antrenörleri tarafından yetiştirilen bir sporcu. Mustafa'nın aldığı başarılar bizim için de gurur verici.' dedi.

Kardaş, Gençlik ve Spor Bakanlığının yatırımlarının devam ettiğini ve destekler artıkça sporcuların başarısının da artacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Mustafa'nın bundan sonraki hedefi gençlerde Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşamak. Şu anda ümitlerde dünya sıralamasında ikinci sırada. Onu yetiştiren antrenörleri Deniz Şilli ve Nelda Şilli'ye de teşekkür ediyorum.'

Muhammed Mustafa Koç da desteklerinden dolayı Hazan Kadir Kardaş'a teşekkür ederek, hedefinin olimpiyatlara katılmak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA