PKK'ya 'Koç Başlı' 15 Ağustos Operasyonu
Adana polisi bölücü terör örgütüne yönelik olarak yaptığı 15 Ağustos operasyonunda şafak vakti kapıları kırarak evlere girip 12 kişiyi gözaltına aldı.

"Zanlı kapıyı açmayınca özel harekat kapıyı kırdı"
15 adresten polise karşı konulacağı tahmin edilen bazı adreslere özel harekat polisiyle girildi. Şakirpaşa Mahallesindeki bir adrese zırhlı araçla gelen özel hareket polisi eller tetikte eve yaklaşıp kapıya vurarak "aç polis" diye seslendi. Ancak polisin bir süre beklemesine rağmen kapı açılmadı. Bunun üzerine özel hareket polisi demir kapıyı koç başı ile ile kırdı. Polis daha sonra eve girerek zanlıyı yakalayıp gözaltına aldı. Zanlı daha sonra kelepçelenerek zırhlı araca getirildi.
Operasyon kapsamında 12 kişiyi gözaltına alan polis zanlıları sorgulamak üzere emniyete getirdi. Polisin 15 Ağustos nedeniyle PKK lehine korsan gösterilerin olabileceği mahallelerdeki önlemleri devam ediyor. Polis 5 gün önce yaptığı operasyonda da 20 kişiyi gözaltına almıştı.
