Mersin'de Aranan Zanlılara Yönelik Operasyon

Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğünce aralarında haklarında hapis cezası bulunan zanlıların da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

İçel'de, aranan şahıslara yönelik yürütülen operasyonda aralarında haklarında hapis cezası bulunan zanlıların da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Toroslar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan aranan şüphelilerin yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlattı.

Çalışmada, hakkında çeşitli suçlardan 4 ayrı yakalama emri ile toplam 9 yıl hapis ve 6 bin lira para cezasıyla arandığı tespit edilen şüpheli S.K, merkez Toroslar İlçesi Mevlana Mahallesi’nde ikamet ettiği adreste ekiplerce düzenlenen operasyonla yakalandı.

Şüphelinin, farklı birinin adına düzenlenmiş sahte kimlik kullandığı da tespit edildi.

Tutuklu bulunduğu cezaevinden firar eden ve hakkında 'İzinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokma, imal etme, nakletme ve satma' ile 'Uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan toplam 12 yıl 11 ay hapis cezasıyla aranan şüpheli S.T. de bulunarak gözaltına alındı.

Ekipler, hakkında, hırsızlık ve hapisten kaçma suçlarından 3 yıl 9 ay hapis cezasıyla aranan E.A'yı ise Çağdaşkent Mahallesi'ndeki ikametinde yakaladı.

Çalışmada ayrıca, birçok bıçakla yaralama olayına karıştıkları tespit edilen ve haklarında yakalama kararı bulunan 3 şüpheli de gözaltına alındı.

Şüphelilerin tamamı emniyetteki sorgularının ardından adli mercilere teslim edildi.

- Silahı yere atarak kaçtı

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Demirtaş Mahallesi'nde yaptığı uygulama ve kontroller esnasında da ekipleri görünce kaçan ve kaçarken yere elindeki eşyayı atan şüpheli S.Ö, yapılan kovalamaca ve takip sonucu yakalandı.

Yere 9 milimetre çapında Glock marka silah attığı tespit edilen şüpheli, gözaltına alındı.

Alınan istihbarat üzerine yapılan çalışmada ise 'Sigara kaçakçılığı' yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu 3 şüpheli, toplam 2 bin 321 paket gümrük kaçağı sigarayla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden A.D, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AA