ABD'de camiye çirkin saldırı

ABD'nin New York eyaletine bağlı Long Island bölgesindeki bir caminin parmaklıklarına, çarmıha gerilmiş İsa resmi bırakılması polisi alarma geçirdi.

ABD'de camiye çirkin saldırı
New York kentinin doğusunda yer alan Nassau yönetim bölgesindeki Hillside İslam Merkezi içinde bulunan caminin parmaklıklarına çarmıha gerilmiş İsa resmi bırakıldı.

Olayla ilgili açıklama yapan yerel polis, resmi kimin bıraktığının araştırıldığını belirterek, olayın 'nefret suçu' olabileceğini bildirdi.

Polis ayrıca, olay hakkında halka yardım çağrısında bulunarak, konuyla ilgili bilgisi olanların kendilerine başvurmalarını istedi.

Cami cemaati ise resimden rahatsızlık duymadıklarını bildirdi.

Amerikan İslami İlişkiler Konseyinin (CAIR) New York Şubesi tarafından yapılan açıklamada, olayı gerçekleştiren kişiye veya gruba, İslam inancı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, 'Bağnazlık bu eylemi tetiklemiş olabilir ancak bu Müslümanların Hz. İsa'ya olan sevgisinin daha iyi anlaşılmasına yol açarsa olayın faili ve toplum için bir eğitim hizmeti sunabilir.' ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA