Dicle Elektrik'te Tiyatral İSG Eğitimi
Çalışanların güvenliği ve sağlığı konusunda azami titiz davranan Dicle Elektrik, iş sağlığı ve güvenliği konusunda aldığı tedbirlerin yanında çalışanların eğitimine de büyük önem veriyor. Bu çerçevede verilecek eğitimlerin daha etkili olması ve hafızada kalması için 1.204 saha çalışana tiyatral İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verildi.

Eğitimi oyuncu eğitmenler verdi
İlki Diyarbakır’da bir otelin salonunda gerçekleştirilen tiyatral İSG eğitimine 657 saha çalışanının yanı sıra eğitmen oyuncular Zeliha Yasemin Şimşek Tüzün, Mustafa Yılmaz Tüzün, Muzaffer Akkılıç, Burak Özbaykuş ve Çetin Çelik katıldı.
Diyarbakır’da 4 gurup halinde gerçekleştirilen eğitim çalışmaları 3 gün devam etti. Bu eğitimler sırasında eğitmen oyuncular, saha çalışanlarına çalıştıkları şirkette yaşanan veya yaşanması olası iş kazası ve ihmalleri ile ilgili eğitimleri senaryolaştırarak, skeçlerle süsleyerek verdi. Senaryo gereği sahnelenen skeçlerde yapılması ve yapılmaması gereken davranışlar sahnelendi.
Aidiyet ve ekip ruhu da aşılanıyor
İş Yeri Sağlık ve Güvenlik Yöneticisi Dr. Mesut Karabulut, tiyatral İSG eğitimleri ile iş sağlığı ve güvenliği konularında çalışanlarını bilgilendirmenin yanında özellikle saha çalışanlarının şirkete karşı aidiyet duygusunu geliştirmeyi ve ekip ruhunu aşılamayı da amaçladıklarını belirtti.
Dr. Karabulut, söz konusu bu eğitimlerin Diyarbakır’dan sonra Batman, Siirt’te sahada çalışan tekniker, teknisyen ve elektrik işçilerinin katılımı ile 7 Temmuz’a kadar devam edecek.
