Şehir Hastanesi İçin Yol Çalışmaları Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince, yapımı süren Bilkent Şehir Hastanesine rahat ulaşım sağlanabilmesi için çok kanallı yol çalışmasına gelecek hafta başlanıyor Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek: 'Hastanelere vatandaşların doğu, batı, kuzey ve güneyden rahat gelmelerini sağlamak istiyoruz. Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra hem Eskişehir Yolu'nda trafik olmaması hem de insanların bu bölgeye rahat gelebilmesi hedefinden hareketle, ileriye yönelik bu sorunu komple çözmek istiyoruz' 'Biz buradaki çalışmaları tamamlayınca 35 yıllık değil, çok uzun yıllar trafik akışının rahatlamasına imza atmış olacağız'

Ankara Büyükşehir Belediyesince, yapımı süren Bilkent Şehir Hastanesine ulaşımın rahat sağlanabilmesi için yol çalışmalarına gelecek hafta başlanacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Bilkent'te yapımı süren 3 bin 700 yataklı şehir hastanesine rahat ulaşımın sağlanabilmesi için çok kanallı yol çalışmalarına gelecek hafta başlanacağı bildirildi.

Hastane bölgesini çevreleyerek dört bir tarafa yayılacak bulvarların toplam uzunluğunun 33 kilometreyi bulacağı, yolların üzerinde de tüneller, katlı köprülü kavşaklar, menfezler, köprüler ve 'U' dönüşlerinden oluşan toplam 29 yapının yer alacağı belirtildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fen İşleri Daire Başkanlığınca yapılacak yolların toplam bedelinin 780 milyon lirayı bulacağını belirtti.

Dört kademeli olarak gerçekleştirilecek çalışmaların, hastaneler bölgesi çevresindeki yolları oluşturan ilk aşamasını bu yıl sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Gökçek, şunları kaydetti:

'Sadece 3-5 yıl değil, çok daha uzun yıllar trafiği rahatlatacak çözümleri uygulamaya başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta Bilkent hastaneler bölgesinde yapılması planlanan yol çalışmalarına ilişkin olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ev sahipliğinde düzenlenen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar, Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerin de katıldığı bir toplantı düzenlendi. Ankara'nın en yoğun trafik akışının bulunduğu ve günlük 167 bin aracın geçiş yaptığı Eskişehir Yolu'na, hastanelerin açılmasıyla bu rakamlara ilave olarak ilk etapta 30 bin, sonradan 100 bini bulan yeni araç katılımı olacağı hesaplandı. Yani günlük araç geçişinin birkaç yıl içinde 250 bini geçeceği tahmin ediliyor.'

- 'Bu sorunu komple çözmek istiyoruz'

Planlamaların, tüm bu hesaplamalara göre yapıldığını ve çalışmaların ardından trafik akışında mevcut durumun bile altında bir rahatlama sağlanacağını ifade eden Gökçek, hastane açılmadan yol çalışmalarının büyük kısmının tamamlanmasının planlandığını belirtti.

Şehir Hastanesine ulaşımın mevcut durumda sadece Eskişehir Yolu'ndan sağlanabildiğini ancak yapılan planlamalarla bu ulaşımı Ankara'nın diğer tüm akslarına yayarak Eskişehir Yolu'nun yükünü azaltmayı hedeflediklerini bildiren altını çizen Gökçek, şu bilgileri verdi:

'Hastanelere, vatandaşların doğu, batı, kuzey ve güneyden rahat gelmelerini sağlamak istiyoruz. Şehir Hastanesi yapıldıktan sonra hem Eskişehir Yolu'nda trafik olmaması hem de insanların bu bölgeye rahat gelebilmesi hedefinden hareketle, ileriye yönelik olarak bu sorunu komple çözmek istiyoruz. Biz buradaki çalışmaları tamamlayınca, 3-5 yıllık değil, çok uzun yıllar trafik akışının rahatlamasına imza atmış olacağız. Toplam 4 aşamada yapılacak çalışmaların ilk aşamasını hastaneler bölgesi çevresi yolları oluşturuyor. Şu anda hastaneler bölgesinin en yakınında olan yol ve köprülü kavşak çalışmalarına başlıyoruz. İkinci aşamada bu bölgenin Ankara Bulvarı ve Sabancı Bulvarı bağlantısını yapacağız. Üçüncü aşamada İncek Bulvarı, yeni yapılacak çevre yolu ve yine yeni yapılacak Niğde-Ulukışla Otobanı'nı birbirine bağlayacak 14 kilometrelik bir bulvar yapılacak. Dördüncü ve son aşamayı ise bu yolları bağlayacağımız, ODTÜ içinden geçen, 1071 Malazgirt Bulvarı'na bağlantıyı sağlayacak tünel yol oluşturacak.'

- 'İki kilometrelik tünel yapacağız'

Melih Gökçek, gelecek hafta başlayacak çalışmalar kapsamında, şehir hastanesinin güneyindeki Angora Bulvarı'ndan hastaneye doğru 50 metre genişliğinde bir yol açacaklarını, bu yolun 2 köprülü kavşakla beraber Bilkent Köprülü Kavşağı'na bağlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

'Ayrıca yapılacak bu yolu, yer altından 2 kilometrelik tünelle 1071 Malazgirt Bulvarı ve oradan da Öğretmenler Caddesi ile Konya Yolu'na bağlayacağız. Bu sayede güneyden 50 metrelik bir bulvarla kesintisiz bir akış sağlayacağız. Bu bulvarın hemen yanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait botanik bahçesini bölmemek için altından 600 metre uzunluğunda büyük bir tünel yapılacak. Ardından da hemen şehir hastanesine ulaşılmış olacak. Beytepe tarafından da bu yola bir battı çıktı ve 2 kolla bağlantı yapacağız. Hastanenin hemen batı bölgesinde de güneyden gelecek bu bulvara bağlanacak bir yol daha yapacağız.'

ODTÜ'nün içinden de yeni bir yol geçeceğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığında onaylanan imar planının halen askıda olduğunu bildiren Gökçek, 'Bilkent Köprülü Kavşağı'ndan başlayıp öncelikle ODTÜ'nün batı sınırından geçip şu andaki İhsan Doğramacı Bulvarı'nın sol tarafından geçerek İncek Bulvarı'na bağlanan, oradan aşağıdan Haymana Yolu, Çevre Yolu ve yeni yapılacak Niğde-Ulukışla Otobanı'na bağlanan 50 metre genişliğinde yeni bir bulvar kazandırmış olacağız. Yani bir nevi ikinci Konya Yolu olacak.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA