Rap Dizisi İçin 'Motor' Dediler

Eskişehir'de 'Rap'e bağlı hayatların hikayesi' sloganıyla kenar mahallelerdeki gençlerin yaşamını konu alan internet dizisi 'Porsuk'un çekimleri başladı Dizinin senaristi Onaydın: 'Rap müziğine Türkiye'de ilgi gerçekten yoğun. Rap müziğinin dizi alanında da ilgi göreceğini düşünerek yola çıktık' Yönetmen Aydoğmuşlu: 'Hollanda'dan Eskişehir'e hayallerim için döndüm. Fragmanımız sosyal platformda rapseverlerle buluştu. Şimdi gece gündüz çalışarak ilk 3 bölümümüzü çekmek için çaba sarf ediyoruz'

SELÇUK KIZILDAĞ - Eskişehir'de kenar mahallelerdeki gençlerin yaşamını konu alan 'Porsuk' isimli internet dizisinin çekimlerine başlandı.

Yönetmeni, senaristi ve yapımcısının çocukluk arkadaşı olduğu projede başrolü, yıllardır rap parçalar yazan ve seslendiren, yine ekibin çocukluk arkadaşı Sefa Poyraz üstleniyor.

Dizinin senaristi Fatih Onaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk arkadaşlarıyla geçmişte yaşadıkları gerçek hikayeleri kaleme aldığını belirterek dizi ekibinin de çocukluk arkadaşlarından oluştuğunu söyledi.

'Porsuk' isimli internet dizisinin Eskişehir'deki Porsuk Çayı ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını dile getiren Onaydın, 'Bal porsuğu güçlü bir hayvandır. Benim isim çıkışım oradan oldu. 2 aslanı devirebilecek kuvvete sahip bu hayvanın yaşantısı etrafımdaki arkadaşlarımın yaşantısına benziyordu. Karanlık sokaklarda yaşayan çevreme ancak senaryo yazarak faydalı olabilirdim.' dedi.

- 'Herkes Brad Pitt'

Daha önce farklı projelerde oyuncu seçmeleri ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü de anlatan Onaydın, şöyle konuştu:

'Aslında dizi, sinema çekmek teknik anlamda çok zor değil fakat oyuncu teminini doğru yapmak gerekiyor. Ülkemizde oyunculuğa heves çok fazla olunca maalesef herkes Brad Pitt gibi davranıyor. Bu yüzden de kendi çevremdeki arkadaşlarımın hikayesini yazmanın doğru olduğunu düşündüm. Rap müziğine Türkiye’de ilgi gerçekten yoğun. Rap müziğinin dizi alanında da ilgi göreceğini düşünerek yola çıktık.'

- 'Dönem internet dizisi dönemi'

Projenin medya sorumlusu Atakan Özkan da doğru ve yerinde kullanıldığında internetin hem popülerlik anlamında hem de finansal açıdan iyi bir kazanç kapısı olabileceğini ifade ederek 'Dönem internet dizisi dönemi. Bir video çekiyorsunuz, milyonlar izliyor ve para kazanabiliyorsunuz. Biz ekip olarak daha profesyonel bir çalışmayla dizi çekmeye karar verdik. Güzel işler başaracağımıza inanıyorum.' değerlendirmesini yaptı.

- 'Hollanda’dan Eskişehir'e hayallerim için döndüm'

Dizinin yönetmeni Yılmaz Aydoğmuşlu da 15 yıldır Hollanda'da kısa film yönetmenliği yaptığını ve arkadaşlarının projesinde bulunmak için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Aydoğmuşlu, teknik ekip ve ekipmanlarının bulunmasının avantaj olduğunu belirterek şunları kaydetti:

'Arkadaşlarım heyecanlı. Elimizde teknik malzemelerimiz ve o malzemeleri kullanabilecek operatörlerimiz vardı. Ben de Hollanda’dan Eskişehir'e hayallerim için döndüm. Fragmanımız sosyal platformda rapseverlerle buluştu. Şimdi gece gündüz çalışarak ilk 3 bölümümüzü çekmek için çaba sarf ediyoruz. 1. bölüm 1 Ağustos Salı günü yayında olacak.'
Kaynak: AA