Günlerdir Ormanda Yaşıyorlardı
İstanbul’dan getirildikleri Çan ilçesi yakınlarında terk edilen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 36 kaçak göçmen, günlerdir sığındıkları ormanda jandarma ekipleri tarafından yakalandı.

Önleme ve devriye görevini sürdüren Çanakkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, yaptıkları çalışmada, yaklaşık 4 gün ormanda kalan kaçak göçmenleri, bu sabah saat 09.00 sıralarında yakaladı. Kadınların, kucaklarında taşıdıkları çocuklarla güçlükle yürüdükleri, diğer çocuk ve kaçakların ise bitkin oldukları gözlendi. Jandarma ekipleri, kaçaklara önce yiyecek dağıttı.
Yürümekte zorlanan bazı çocukları ise, yine jandarma görevlileri kucaklarında taşıdı. Kaçaklar, yapılan ilk sorgulamalarının ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezi’ne gönderildi.
