Akdeniz Haber Ajansları Birliği 26. Genel Kurulu

Anadolu Ajansının kurulmasına öncülük ettiği Akdeniz Haber Ajansları Birliği (AMAN) 26. Genel Kurulu, Fas'ın Agadir kentinde başladı.

Fas Haber Ajansının (MAP) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, aralarında Türkiye’nin yanı sıra Fransa, Moritanya, Yunanistan, İtalya, Cezayir, Arnavutluk, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRM), İspanya, Hırvatistan, Portekiz, Mısır, Lübnan, Suriye ve Filistin haber ajansı yetkilileri katıldı.

Sosyal ağ ve dijital habercilik alanındaki gelişmelerin ele alındığı konferansla başlayan genel kurulun açılışında konuşan MAP Genel Müdürü Halil Haşimi el-İdrisi, 'Genel kurul toplantısı bölgede faaliyet gösteren haber ajanslarının ortak problemleri üzerine istişare etme fırsatı yakaladığımız genel kurul toplantısında, özellikle sosyal ağ ve dijital habercilik alanında haber ajanslarının yaşadığı zorluklar ortak problem olarak karşımıza çıkıyor. Haber ajansları dijital haberciliğin önemini anlayarak bu alandaki gelişmeleri yakından takip ederek en son teknolojileri kullanması bir zorunluluk.' diye konuştu.

AMAN genel sekreterliğini yürüten GKRY Haber Ajansı (CNA) Genel Müdürü Georgios Penintaex, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Sosyal ağ ve dijital habercilik alanında yaşanan sorunları ele aldığımız bu toplantıda, haber ajanslarının üzerinde çalışması gereken en önemli konuların başında geliyor. Sosyal ağ ve dijital haberciliğin büyük önem arz ettiği zamanımızda, haber ajansları bu konuda yapacakları ortak çalışma ve karşılıklı bilgi alış verişi ile bu alanda güçleneceğini düşünüyorum.' dedi.

İki günlük AMAN 26. Genel Kurulu'na AA adına Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya ve AA Fransızca Haberler Editörü Bilal Dinç katıldı.

Kaynak: AA