Malatya'da Altyapı Çalışmaları

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünce Malatya genelinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor.

MASKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, içme suyunda Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) çalışmaları kapsamında Yeşilyurt ilçesi Yakınca ve Bostanbaşı Mahallelerinde 50 kilometrelik içme suyu hattının 35 kilometrelik kısmı tamamlandı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, kentin içme suyu altyapısını tamamen yenilemek için çalıştıklarını aktararak, 'MASKİ Genel Müdürlüğü, kayıp, kaçak su kullanımının önüne geçebilmek için kesintisiz çalışıyor. Yakınca ve Bostanbaşı DMA çalışmalarımız devam ediyor. İhale kapsamında yapılacak 50 kilometrelik hat çalışmasının 35 kilometrelik kısmını ve bin 100 abone bağlantısının 70'ini tamamladık. Çalışmalarımız devam ederken 6 debimetre vana odası, 45 yangın hidrantı çalışması yapılacak.' ifadelerini kullandı.

- MASKİ'de görev değişimi

MASKİ Genel Müdürlüğünde, Genel Müdür Yardımcılığı, Daire Başkanlığı ve Şube Müdürlükleri pozisyonlarında görev değişiklikleri yapıldı.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Sinan Çeçen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı, boşalan Genel Müdür Yardımcılığı görevine ise Kanalizasyon Dairesi Başkanı Oğuz Özcan getirildi.

Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı görevine de Çevre Koruma Başkanı Vedat Özden atandı, ayrıca Kurumsal Gelişim ve Yönetim Sistemleri Şube Müdürlüğüne Özge İnanç, Etüt Şube Müdürlüğüne de Cumali Çelik getirildi.

Kaynak: AA