Başkent'te Engellilerden Atama Talebi
ANKARA – Ankara’da Türkiye Engelliler Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla engellilerin kamuya atamalarının yapılmasını istedi.

Engelli Öğretmenler Platformu Başkanı Erhan Dinçer ise, “Bundan 3 yıl önce bir mücadele verildi.
O zaman rakamlar çok düşük açıklandı. Biz bu açıklanan rakamı kabul etmedik ve mücadeleye başladık. Dört arkadaşımız Devlet Personel Başkanlığı önünde açlık grevine oturdu. Grevin altıncı gününde hükümet sesimizi duydu ve Bakan akşam saatlerinde açlık grevi çadırını ziyaret etti. Bir buçuk saat süren müzakereler sonrasında tercihlerin ertelenmesine ve sayıların arttırılmasına karar verildi ve bu sözler tutuldu. Şimdi de olabilirdi ancak eğer tercih dönemi kapandı deniliyorsa üçüncü bir tercih sözü alıncaya kadar bu mücadele devam edecek” şeklinde konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ile görüşmek üzere Bakanlık binasına geçti.
