HDP Grup Toplantısını Diyarbakır'da Yaptı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) her hafta Salı günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gerçekleştirilen grup toplantısını bugün Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Parkta gerçekleştirilen toplantıya güvenlik gerekçesiyle vatandaşlar alınmadı.

“FAŞİZM ANCAK DEMOKRATİK MÜCADELEYLE DURUR”
Kendilerinin yalnız olmadığını aktaran Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizler yalnız değiliz. Bugün burada 11 vekille vicdani ve adilene talebi haykırırken yalnız değiliz. Mutlak suretle her darlığın sonu aydınlıktır. Faşizm ricayla minnetle durmaz, faşizm ancak demokratik mücadeleyle durur. Halkımızla buluşmamızın önüne geçmeyin. Şiddet, kavga yok. Sadece faşizm ve tehdide boyun eğmediğimizi haykırıyoruz. Bugün bize bir Kerbala sıcaklığını yaşatıyorsanız, bizler de Bilal-i Habeş olmayı biliriz. Bu coğrafyada mutlaka barış inşa edilecektir. Zulüm sahipleri mutlaka yenilecek. Kürt halkı da bütün halklar gibi inancıyla, kültürüyle, kökleriyle varlığını sürdürecek.”
Öte yandan Baydemir, konuşması sırasında sözde PKK marşının bir bölümünü okudu.
Konuşmaların ardından HDP’li milletvekilleri parkta demokrasi nöbeti tutmaya başladı.
HDP’li vekiller, sıcağın etkisini parkta volta atarak azaltmaya çalıştı. Parkın etrafı bariyerlerle çevrilirken, polis çevrede kuş uçurtmadı. Alana alınmayan grup da refüjde beklemeye başladı.
(Aydın Yorat/İHA)
