Mardin'de 83 Girişimciye Sertifika Verildi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kurslarda uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 83 girişimci adayına törenle sertifika verildi.

Ajans merkezinde düzenlenen törende konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altıdağ, Avrupa’da girişimcilik yaşının 23-24 olmasına karşın Türkiye’de bu bandın 34 olduğuna işaret ederek, bu yaş bandının geriye çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Bu amaçla 2016-2017 döneminde binin üzerinde kişiye girişimcilik eğitimi vererek önlerini açtıklarını ifade eden Altındağ, şunları söyledi:

'Özellikle gençlerin arasında temel kural şu, üniversiteyi bitireceğim, KPSS’ye hazırlanıp kazanacağım ve memur olacağım. Aslında dışarıya baktığınız zaman onlarca çok güzel işler var. Bu işlere de yönelmek lazım. Bu yüzden KOSGEP ile beraber verdiğimiz eğitimlerin sonunda 400 genç girişimciye sertifikalarını verdik.'

Törende daha sonra 83 girişimci adayına sertifikaları verildi.

Törene, Altındağ'ın yanı sıra KOSGEB Müdürü Serdar Altan, MÜSİAD Şube Başkanı Nurettin Kasap, Organize Sanayi Başkanı Nasır Duyan, sanayiciler, meslek odalarının başkanları ve genç girişimciler katıldı.

Kaynak: AA