Öleceğini Rüyasında Görmüş
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde serinlemek için sulama göletine giren gencin cesedi dalgıçlar tarafından çıkartıldı. Serinlemek için girdiği gölette boğulan gencin bir sene önce aynı gölette ölen arkadaşını bir kaç gün önce rüyasında gördüğü ve annesine rüyasını anlatarak “Anne arkadaşım Muhammed beni çağırıyor” dediği ortaya çıktı.

Gölette kaybolan Ömer Büyüktaş’ın (16) bulunması için AFAD İl Müdürlüğü ve AKUT ekipleri bölgeye çağrılırken, gencin cesedi botlarla gölete açılan dalgıçlar tarafından arandı. Arama çalışmaları sırasında birlikte suya girdiği arkadaşı Mesut Yıldırım (17) ekiplere suya girdikleri yeri tarif ederken, bulunması için ekiplere yardımcı oldu. Saat 19.00 sıralarında Büyüktaş’ın cesedi bulunurken, annesi Songül ve babası Ali Büyüktaş ile sevenleri bot içindeki cansız bedeni görünce fenalık geçirdi. Sudan çıkarılan Büyüktaş’ın cesedi ambulansla Şebinkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.
Serinlemek için girdiği gölette boğulan gencin bir sene önce aynı gölette Muhammed isimli arkadaşının boğulduğu ve olaydan birkaç gün önce rüyasında ölen arkadaşını görmesi üzerine rüyasını annesine anlattığı ve “Anne Muhammed beni çağırıyor” dediği öğrenildi. Ömer Büyüktaş’ın (16) yarın ilçenin Toplukonak köyünde öğle namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.
