Demonstrasyon Bahçesinde Üretim Başladı

Şereflikoçhisar'da tarımsal üretimi artırmak amacıyla kurulan 10 hektarlık demonstrasyon bahçesinde, fasulye, domates, salçalık domates, sivri biber üretimi yapılıyor.

Şereflikoçhisar Kaymakamlığı koordinesinde Ziraat Odası Başkanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Sulama Birliği Kooperatifi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü destekleriyle hayata geçirilen projede, ilçedeki üretimi artırmaya yönelik deneme amaçlı üretim yapılıyor.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şenol Görgülü, yaptığı açıklamada, demonstrasyon bahçesinin 10 hektar olduğunu, içerisinde salçalık, sırık ve sofralık domates, sivri, salçalık ve dolmalık biber ile oturak fasulye üretimi yapıldığını söyledi.

Görgülü, 'Yapılan protokol çerçevesinde kaymakamlığımız üretim modellerinde yer alacak ürünler olan sofralık ve salçalık domates, biber, patlıcan, çilek fidelerini satın alıp üreticiye dağıtacak. Kullanılacak fidelerin temini ve bedeli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca karşılanacak.' diye konuştu.

Görgülü, projeyle çiftçilere farklı ürünlerle gelir kaynağı oluşturma, sulu tarım uygulamalarını tanıtma, geliştirme, ürün çeşitliliği ile genç nüfusu bitkisel üretime teşvik etme, ilçedeki ürün modellerine çeşitlilik sağlama, gıda sanayisine temel oluşturmanın hedeflendiğini ifade etti.

Kaynak: AA