Bitlislilerden Artvin'e 'Kardeşlik' Gezisi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu himayesinde Güneydoğu ve Karadeniz illeri arasında başlatılan ‘kardeşlik’ projesi kapsamında Bitlislilerin Artvin gezisi dolu dolu geçiyor.

Başkan Eyüp Aytekin’e grup adına Bitlis İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Metin Çoban tarafından baston ile Bitlis tanıtım kitapları da hediye edildi.
Bitlislilerde kendilerine karşı göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Belediye Başkanı başta olmak üzere herkese teşekkür ettiler.
Daha sonra ilçe merkezindeki bir parkta Bitlis yöresine ait folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisi sunulurken, Belediye Başkanı Aytekin ve Yusufeli vatandaşlar da halaya eşlik etti.
Grup, bugün ki program kapsamında ilk olarak Artvin Seyir Terasına çıkılarak, Artvin manzarasına karşı halay çekip hatıra fotoğrafı çektirdi.
Ardından şehir merkezine inen Bitlislileri, Artvin protokolü karşıladı. İki ilin halk oyunları ekibi, Bitlisliler ve Artvinliler çarşı merkezinde kol kola yürüdüler. Valilik önüne kadar yürüyen ekibi vali yardımcısı, belediye başkanı ve Artvin halkı karşıladı.
Valilik önünde Artvin ve Bitlis halk oyunları ekibi kısa birer gösteri sundu. Akabinde Kültür Turizm Şube Müdürü Metin Çoban tarafından belediye başkanına hediye takdimi yapıldı.
Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin önemine vurgu yaptı. Daha sonra valilik toplantı salonuna geçilerek grup adına Metin Çoban tarafından Vali Yardımcısına Bitlis Valisi adına hediye takdim edildi.
Artvin Vali Yardımcısı da, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu’na iletilmek üzere bazı hediyeler verildi.
