Millet Nöbette, Ülke Güvende
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı doğrultusunda Türkiye’nin tüm illerinde olduğu gibi Kayseri’de de demokrasi nöbeti tutuldu. On binlerce Kayserili 15 Temmuz gecesi olduğu gibi 16 Temmuz gecesini de Cumhuriyet Meydanı’nda geçirdi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle 16 Temmuz gecesi demokrasi nöbeti tutuldu. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan demokrasi nöbeti Kuran-ı Kerim’in okunması ve dualarla başladı.

Alanı dolduran halka seslenen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geçen sene yapılan demokrasi nöbetlerinin final gecesinde İstanbul’dan sonra en kalabalık şehrin Kayseri olduğunu belirtti ve bu yıl da aynı coşku ve heyecanın yaşandığını söyledi.
Bakan Özhaseki, “Bu meydanları dolduranlardan Allah razı olsun. Sizin gibi vefalı hemşehrilerim olduğu için Allah’a şükürler osun” diye konuştu.
Bakan Özhaseki’nin konuşmasının ardından kürsüde sala okundu. Daha sonra İl Müftüsü Şahin Güven, devletimiz, milletimiz ve şehitlerimiz için dua ettirdi. Demokrasi nöbetinin sonunda halka seslenen Vali Süleyman Kamçı, tüm Kayserililere 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne gösterdikleri ilgi ve saygı nedeniyle teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, her zaman yaptığı gibi gece boyunca sık sık meydanı gezerek vatandaşlarla bir araya geldi.
