Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek tip elbise giysinler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yargılanan FETÖ'cülerin tek tip elbiseyle yargılanması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tek tip elbise giysinler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Camii'nde kıldığı namaz sonrası Külliye önünde bekleyen onbinlerce kişiye hitap etti. 

Mahkemelerde FETÖ'cülerin rahat tavırlarına dikkat çeken Erdoğan 'Sayın Başbakan da burada Adalet Bakanı da burada diyorum ki bunlara artık Guantanamo olduğu gibi özel elbise giydirip mahkemelere de böyle gelmeleri lazım. ' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında satırbaşları;

Türkiye
'nin yaşadığı en büyük ihanetlerden biri olan 15 Temmuz'un ilk yıldönümünde şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet gazilerimize sıhhat ve afiyetler diliyorum.
Salı günü başlayan ve bugün 24'e kadar devam eden programlarla şehitlerimizi anıyor gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak sözümüzü yerine getirmekte kararlıyız. Evet 15 Temmuz'u ne kendimiz unutacağız ne de bizden sonraki nesillere unutturacağız. Biz bugün nasıl Çanakkale'yi Kurtuluş Savaşı'nı unutmuyor her fırsatta yad ediyor bu mücadelelerden gereken dersleri çıkarıyorsak 15 Temmuz'u da böyle bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Aslında destanların tek bir kahramanı olur. 15 Temmuz'un ise milyonlarca kahramanı var. Bizim yaptığımız tek şey o gece milletimiz ile birlikte olmaktı.

O gece milletimizle yürek yüreğe kafa kafaya kol kola Feto'cu hainlere ve onları kullanan güçlere karşı meydan okuduğumuz için bugün buradayız.

MGK'DA OHAL'İN UZATILMASINI İSTEYECEĞİZ

Bu cesareti gösteremeyenler şimdi kontrollü darbe iftirasıyla 15 Temmuz'u gölgelemenin o gece verilen mücadeleye çamur atmanın çabası içerisindeler. Evet, VİP'te tanklar orada dururken pazarlık bitiyor tanklar çekiliyor ve beyefendi Bakırköy belediyesinde misafir ediliyor. Kontrollü darbe olağanüstü hal ne olacaktı? İstedikleri gibi yine at oynatmaya devam mı edeceklerdi? İnşallah yarın, MGK toplantımız var. Bu konuyu görüşeceğiz. Hükümetimize OHAL'in tekrar uzatılması teklifini yapacağız.

İDAM KONUSU ÖNÜME GELİRSE ONAYLARIM

Dünyanın herhangi bir yerinde basit hemen OHAL kararı alabiliyorlar. Fransa'da teröristler bildiğiniz gibi 10-15 kişiyi öldürdü ardından 1 yıl OHAL kararı verildi. Burada bizim devletimizi yıkmaya teşebbüs ediyorlar 250 şehidimiz var 2 bin 193 gazimiz var. Biz bu kararı verirken George'a mı Hans'a mı soracağız? Evet şu anda parlamenter hukuk sistem içerisinde parlamentomuz var. İdam Yasası parlamentodan geçer bana gelirse ben de bunu onaylarım bu kadar açık söylüyorum.

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ BAŞKA ÇARESİ YOK

AB'nin tavrı ortada. 54 yıl geçti. Hala bizimle bunlar dalga geçiyor. Verdikleri sözleri tutmazlar vize uygulaması dersin tutmazlar mültecilerle ilgili şu kadar para vereceğiz derler vermezler. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz bu işin başka çaresi yok. İşte o gece canları pahasına sokaklara dökülenleri görmeyenler PKK'dan FETÖ'den tutuklananlar için adeta kendilerini parçalıyorlar. İşte en son Hamburg'taki G-20'de bize hala onları soruyorlar 250 şehidimizi 2 bin 193 gazimizi sormuyorlar.

HESABINI VERECEKLER, BUNUN LAMI CİMİ YOK

Birileri de sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Sözde adalet, niçin bizim Hatay'da Türkmen kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların ne yazık ki FETÖ'cüler tarafından önünün kesilerek MİT TIR'ları FETÖ'cü savcılar tarafından önleri kesiliyor ve ondan sonra sandıklarda ne var ne yok bakıyorlar. Bunların bakma yetkisi de yok ama anında ben yaptım oldu dediler bu işi de yaptılar. Ama şimdi içerde bunun hesabını verecekler bu işin lamı cimi yok. Şu anda yargıda bakıyorsunuz keyfi yerinde. Orada o mağdur mazlum şehitlerimizin ailelerine karşı adeta caka satıyorlar. Ben bugün söyledim. Sayın Başbakan da burada Adalet Bakanı da burada diyorum ki bunlara artık Guantanamo olduğu gibi özel elbise giydirip mahkemelere de böyle gelmeleri lazım. Çünkü o mağdur o mazlum kardeşlerimizin hakkını almamız lazım. Neler oldu neler oluyor biz üzerimize düşeni yapmamız lazım. 15 Temmuz'u unutmadığımız gibi bu ihanet karşısında kimin nasıl bir duruş sergilediğini de unutmayacağız.

HASSAS OLMALIYIZ, BİR DELİKTEN BİR DAHA SOKULAMAYIZ

Ben burada başta MHP Genel Başkanı olmak üzere 15 Temmuz ihaneti karşısında dimdik duran tüm siyasetçilerimize milletim adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bunun yanında darbecilerin yolları açmasıyla kendilerini güvenli evlere atıp çay kahve içerek olan bitenleri izleyenleri de unutmayacağız. Bugün parlamentodaydık özel oturum izledik. Ya özel oturumda bile hala ortalığı karıştırma gayreti içerisinde. Darbe olursa tankların önüne ilk ben çıkarım deyip de ilk kaçanları da unutmayız. Hasta denilen kişi hasta adam çıktı nasıl yürüyor bu adam bu yolları nasıl yürüyor biz bir sokulduğumuz delikten bir daha sokulamayız hassas olacağız. Bunlar hasta falan değil, hepsi yalan. Türkiye düşmanları ile Pensilvanya ile aynı dili kullanarak kendilerine saf seçenleri asla affetmeyeceğiz.