Ankara'nın Dalgıçları Türkiye'ye Örnek Oldu
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, “Su Altı Arama Kurtarma Ekibi”, Kesikköprü Baraj Gölü’nde tatbikat yaptı. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan ekip, baraj gölünde Türk bayrağı açtı.

1997 yılında kurulan ve Türkiye’deki kamu kurumları arasında ilk Su Altı Arama ve Kurtarma ekibi olan Ankara İtfaiyesi, Türkiye’deki tüm arama kurtarma olaylarına da yıllardır müdahale ediyor. Ankara İtfaiyesi’nin yetiştirdiği 20’ye yakın ilin Su Altı Arama Kurtarma ekibi de bulundukları illerde su altı arama ve kurtarma faaliyetlerini sürdürüyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Su Altı Arama ve Kurtarma timi, son 10 yılda Ankara çevresindeki göl, gölet ve akarsılarda yaşanan yaklaşık 360 boğulma olayına müdahale etti. Dalgıçlar, cankurtaran bulunmayan baraj göllerine girilmemesi konusunda Ankaralıları sürekli uyarıyor.
