TİKA'dan Libya'daki Mülteci Ve Yetim Çocuklara İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Libya’da Türkiye Cumhuriyeti Misurata Başkonsolosluğu bahçesinde mülteci ve yetim çocuklar için “Çocuklarla TİKA İftar Sofraları” programının ilkini düzenledi.

TİKA'dan Libya'daki Mülteci Ve Yetim Çocuklara İftar
Libya’nın içerisinde bulunduğu siyasi kriz ile çatışma ortamından en çok etkilenen kesim olan çocukların Ramazan ayı vesilesiyle “TİKA İftar Sofraları”nda bir araya getirilerek mutlu edilmelerinin amaçlandığı iftara başta Bingazi olmak üzere Libya’nın muhtelif şehirlerinden Misurata’ya gelen ailelere mensup ve Sosyal İşler Bakanlığı sorumluğunda bulunan 100 çocuk ile Misurata Görme Engelliler Okulundan 25 öğrenci katıldı.

Başkonsolos Sinan Yeşildağ, “Başkonsolosluğumuz yerleşkesi bahçesinde Libyalı çocuklar ve görme özürlü gençler için toplu bir iftar düzenleyen TİKA, Türk-Libya kardeşliğini Türkiye’den buraya kalplerinde getirdikleri iyilikle biraz daha güçlendirdi” ifadelerini kullandı. Yeşildağ, TİKA’nın Libya’da gerçekleştirdiği bu iyiliğe tanık oldukları için çok mutlu olduklarını belirtti.

İlk defa böyle bir iftara katıldıklarını belirten çocuklara program sonunda çeşitli hediyeler verildi.

Başkonsolos Yeşildağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen iftar programına Sosyal İşler Bakanlığı, Misurata Belediyesi yetkilileri ile Libya Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürlüğü yetkilileri ve çocuklar ile aileleri katıldı.

Kaynak: İHA