Kırşehir Asri Mezarlık Projesi

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 100 şehitlik ve 400 hazır mezarın bulunduğu Asri Mezarlık Projesi'nin devam ettiğini bildirdi.

Bahçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Boztepe yolunda yapımı devam eden ve kentin eksiği olan Asri Mezarlık Projesinin bu yıl ilk bölümünü tamamlayacaklarını belirtti.

Projeyi cenaze, defin ve mezarlık işlemlerinin modern, düzenli ve dini inançlara yakışır biçimde yapılması amacıyla hazırladıklarını ifade eden Bahçeci, şunları kaydetti:

'İçerisinde cami, gasilhane, taziye evi, çeşmeler, mermer atölyeleri, taziye evleri, şehitlik ve mezarlardan oluşan projenin ilk bölümü 2017 de bitecek. İlk bölümde 400 hazır mezar ve 100 kişilikte şehitliğimiz olacak. Yıllar içerisinde ihtiyaca göre büyütülecek projemizde sonraki etaplarda cami ve diğer tesislerimiz inşallah yapılacak. Asri mezarlık önemli bir ihtiyaçtı. Çevre duvarını, güvenlik kulübesini, idari binasını da aynı etapta yapacağız. Geri kalan bölümleri ise ikinci etapta tamamlayacağız. Böylece güzel bir mezarlığa Kırşehir'imiz kavuşacak.'

Kaynak: AA