Başhekim Doğan'dan Bilgilendirme Toplantısı

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yardımcı Doçent Dr. Fatih Doğan, hastane çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ADYÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu'nda gazetecilere açıklama yapan Doğan, hastanede 2016'da 1 milyon 600 bin hastanın tedavi edildiğini, özel hastanelere Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 37 oranında ilgi bulunurken Adıyaman’da özel hastanelere yüzde 7’lik bir talebin olduğunu belirtti.

Doğan, 'Hastanemiz, bölge hastanesi olma yolunda ciddi çalışmalar yapmış olup, 2016 içerisinde 24 farklı ülkeden ve çevre iller başta olmak üzere Türkiye'nin hemen her ilinden birçok hasta, tedavi amacıyla hastanemize başvurmuştur. 2016'da il dışından 18 bin hasta kabul edilmiştir.' ifadelerini kullandı.

Yoğun bakımlarda kapasite artırımı yapıldığını ve 108 tescilli yatağın bulunduğunu kaydeden Doğan, 'Yoğun bakımların yatak sayıları ile tıbbi donanımı da en üst seviyeye yükseltilmiştir. İl genelinde 3'üncü basamak yoğun bakımda daha önce 7 yatak bulunuyorken şimdi bu sayı 59'a yükseltilmiştir.' diye konuştu.

Kaynak: AA