Çevre Dostu Otobüslerle Ulaşım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, doğalgazlı otobüslerle ulaşım hizmeti sunlaya başladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, toplu taşıma alanında yapılan çalışmalarla, şehir içi seyahatlerinde kalitenin artırıldığı ve çevrenin korunduğu belirtildi.

Belediye olarak 2010 yılından itibaren çevre dostu doğalgazlı otobüslerin sayısını arttırılarak çevre temizliğine önemli katkı sağlandığı dile getirelen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda, gelişen yüksek teknoloji ve sanayi ile birlikte özelikle büyük kentlerde artan taşıt trafiğinin çevreye yaydığı zararlı gazların etkisi, günümüzdeki en büyük çevre sorunlarından birini oluşturuyor. Bu gerçekten yola çıkarak toplu taşıma araçlarında, dizel motorlu araçlarının yanı sıra doğalgazlı araçları da filosuna katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, faaliyetteki mevcut 303 adet doğalgazlı (CNG) otobüs ile ülkemize örnek olmaya devam ediyor. Doğalgazlı otobüslerin 2010 yılından itibaren kullanılmaya başlanmasıyla çevre kirliliğindeki en büyük paya sahip olan egzoz salınımı, karbonmonoksit gazı miktarında yüzde 40 ve partikül salınımında yüzde 65 oranında azalma sağlandı. Toplu taşıma hizmetlerindeki doğalgazlı araç kullanımı şimdilik belediye otobüslerinde ancak önümüzdeki süreçte özel halk otobüslerinde de kullanılması için çalışmalar devam ediyor.'

Kaynak: AA