Başkan Kocatepe'ye Ziyaret

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te faaliyet gösteren Gürcü ve Türk İş adamları Derneği (GÜRTİAD) Başkanı Kenan Yıldırım'ı makamında kabul etti.

Kocatepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin tarihten gelen bağlarını pekiştirerek geliştirmenin önemli olduğunu söyledi.

Artvin'in hem doğa hem de inanç turizmi açısından çok zengin bir kent olduğuna işaret eden Kocatepe, 'İlimizde çok sayıda tarihi kilise mevcut. Bu kiliseler inanç turizmini geliştirmek için önem arz ediyor. Gürcistan'da yaşayan çok sayıda Gürcü vatandaşın kökeni Artvin'e, bu topraklara dayanıyor. Burada da çok sayıda Gürcü kökenli vatandaşımızın olduğunu biliyoruz. Yerel yöneticiler olarak bu kültürel ve akrabalık bağlarını geliştirmek adına ortak çalışmaya her zaman hazırım.' ifadelerini kullandı.

Yıldırım ise Türk-Gürcü dostluğunu pekiştirmek ve turizm konusunda Artvin'i tanıtmak için girişimlerde bulunduğunu belirtti.

Derneği 1999'da 7 arkadaşıyla birlikte kurduğunu anlatan Yıldırım, '12 dönemdir başkanlığını ben yürütüyorum. Şu an 85 üyemiz var. Gürcistan'ın dış ticaretinin yaklaşık yüzde 19'u üyelerimiz tarafından gerçekleştiriliyor. Ülkedeki önemli sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyoruz.' diye konuştu.

Yıldırım, bir program kapsamında Gürcistan'ın Kutaisi Belediye Başkanı Şota Murguliya'ı ziyaret ettiğini belirterek, 'Konuşmamız esnasında Artvinli olduğumu söyleyince başkan da atalarının yaklaşık 300 yıl önce Artvin'in Murgul ilçesinden buraya göç ettiğini söyledi. Ben de bunun üzerine Murguliya'yı atalarının doğduğu topraklara Artvin'e davet ettim.' dedi.

Kaynak: AA