TEOG'da Başarı Elde Eden Öğrencilere Bisiklet

Bitlisin Tatvan ilçesinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG) başarı elden eden 107 öğrenciye Tatvan Belediyesi tarafından bisiklet hediye edildi.

TEOG'da Başarı Elde Eden Öğrencilere Bisiklet
Tatvan Belediyesi katkısıyla Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa katılan Tatvan Kaymakamı Mahmet Ali Özkan, “25 öğrencimiz TEOG’da tüm sorulara tam cevap vererek Türkiye birincisi olmuş, 32 öğrencimiz bir yanlışla, 27 öğrencimiz iki yanlışla, 23 öğrencimiz de üç yanlışla soruları cevaplandırmış ve toplamda 107 öğrencimiz çok güzel sonuçlar elde etmiştir. Bu başarı bu rakamlarla sınırlı kalmayacak ve inşallah bunu daha da arttıracağız. Bu başarıda sayın valimizin çok emeği var, aynı zamanda eğitimden desteğini hiç esirgemeyen Belediye Başkanımız Fettah Aksoy’un katkıları var, eğitim camiasındaki arkadaşlarımızın çok emeği var” dedi.

Tatvan sahilindeki İşletme Parkı’nda düzenlenen programda velilere de seslenen Kaymakam Özkan, şunları söyledi:

“Eğitimin temelinde 3 unsur vardır. Bunların birincisi öğrenci, ikincisi öğretmen, üçüncüsü ise velidir. Bunların üçü bir araya gelmediğinde eğitimde başarı sağlamak mümkün değil. Onun için biz veliler olarak başta okulumuza ve öğretmenlerimize sahip çıkacağız. Çocuklarınızın geleceği için gece gündüz çalışıyorsunuz. Okul konusunda da onları anlayarak destek olmalı ve sahip çıkmalısınız. Çocuklarımız evden çok sınıfta zaman geçiriyor. Çocuklarımızın en çok kaldığı yer dolayısıyla okuldur. Çocuklarınızın sırtına çantasını verip harçlığını da ekleyerek okula gönderip, ‘öğretmen baksın ve ilgilensin derseniz’ başarılı olamazsınız. Hepimiz bir arada ve hep birlikte eğitimin peşinden koşmalıyız. Eğitimde başarı sadece binayla, sırayla, tahtayla veya bilgisayarla olmaz. Eğitimde başarı olacaksa öğretmen, öğrenci ve velilerin birlikte çabalamasıyla olur. Biz doğunun incisiyiz, eğitimin de birincisi olduk ve bu başarıyı çok daha üst seviyelere taşıyacağız. Bunun yanında birbirine saygı gösteren, birbirini selamlamayı unutmayan, birbirini tanıyan, eşine dostuna sahip çıkan iyi adam da yetiştirmemiz lazım. Bu da bizim hedefimiz, Allah’ın izniyle siz değerli velilerimizle birlikte bu hedefe de ulaşacağız. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve başarıda katkısı olan herkesi tebrik ediyorum.”

Konuşmanın ardından Tatvan Belediyesi tarafından getirilmiş olan bisikletler, Kaymakam Özkan ile Tatvan Belediye Başkan Vekili Abdulbaki Menteş ve Tatvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer tarafından öğrencilere hediye edildi. Aynı zamanda TÜBİTAK Bilim Projesi’nde başarı elde eden 5 öğrenciye de bisiklet hediye edildi.

Program; kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, veliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA