Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Vesayet savaşlarında kullanılan metot ya ırkçılık ya da mezhep kavgasıdır. Bizim süratle uyanmamız, kendimize gelmemiz ve güçlenmemiz lazım' 'Elbette ahlaki değerlerimizi ihya edeceğiz. Özellikle ramazan ayı bize bu fırsatı veriyor. Paylaşmayı öğreneceğiz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Vesayet savaşlarında kullanılan metot ya ırkçılık ya da mezhep kavgasıdır. Bizim süratle uyanmamız, kendimize gelmemiz ve güçlenmemiz lazım.' dedi.

Karamollaoğlu, Yeni Bir Dünya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (YENİAD) düzenlediği iftar programına katıldı.

Cemile Sultan Korusu'nda gerçekleştirilen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Burada konuşan Karamollaoğlu, gelişmiş ülkelerin dünyayı kontrol altına almak için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

Karamollaoğlu, 'Özellikle oyunlar bizim coğrafyamızda şu anda yoğunlaşmış durumda' diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Karşımızdakiler taktiklerini değiştirdiler ve geliştirdiler. Bizzat kendileri yapmak istemiyorlar çünkü bunun kendilerine ekonomik yönden ağır geldiği gibi ülkelerinde doğurduğu huzursuzluk sebebiyle de bir vesayet savaşı sistemi geliştirdiler. Artık kendileri savaşmıyorlar, kendilerinin desteklediği tarafları birbirlerine çarpıştırıyorlar. Kendi taraftarı olanlar ya da olmayan diye bir durum yok. Herkes onların tarafında, onlardan silah alanların hepsi onların emellerine hizmet ediyorlar. Ne yazık ki bir kısmı bunun farkında bile değil.'

Adaletsiz bir gelir dağılımı olduğuna işaret eden Karamollaoğlu, 'Öyle ki dünya bile yerinde nasıl duruyor, hayretle karşılamak durumunda kalıyoruz. Bizim en önemli prensiplerimizden bir tanesi, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.'... Dikkat edin, 'komşusu açken' diyor. Komşuluk tarif etmiyor. Sadece açlığını belirtiyor. Komşusunun karnının doyurulmasını kendisi için vecibe gören bir toplum haline gelmek mecburiyetindeyiz. Bunu da bütün dünyaya duyurmalıyız. Hatta açlıkla mücadele eden kurumların, Birleşmiş Milletlerin kapısına bu Hadis-i Şerif'i yazarak 'uyanın' demeliyiz.' ifadelerini kullandı.

- 'D-8 üyeleri arasındaki ticaret hacmi yüksek rakamlara ulaşmış durumda'

D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, kuruluşun 20. yılını kutladıklarını dile getirerek, 'Tam olarak 20 yıl önce merhum Necmettin Erbakan hocamızın çalışmalarıyla aktivitelerimize başladık. D-8 başkanlığı tüm ülkeler arasında devam etmekte ve sıra Türkiye'ye gelmiş bulunmaktadır. İnşallah Türkiye'de düzenlenecek zirve için en kısa sürede tarih ve yer için geri dönüş alacağımıza inanıyoruz.' diye konuştu.

Tarım, sanayi, ticaret gibi alanlarda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini ve diğer sektörlerde de çalışmalarının devam ettiğini anlatan Musavi, D-8 üyeleri arasındaki ticaret hacminin yüksek rakamlara ulaşmış durumda olduğunu bildirdi.

Düzenlenecek zirveyle aktivitelerini özellikle ticaret alanında artıracaklarına inandıklarını aktaran Musavi, 'Tabii ki bunların hepsini Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamıza borçlu olduğumuzu unutmadık. Merhum Erbakan hocamızı gerçekten özlemekteyiz. İslam ümmetini gerçekten bir araya getirecek gerçek bir lidere ihtiyaç duyduğumuzu hissetmekteyiz.' dedi.

YENİAD Başkanı Selman Esmerer de dünyadaki gelir adaletsizliğine değinerek, 'Afrika'da, Uzak Doğu'da insanlar açlıktan öldü. Ancak obeziteden, yüksek şekerden kurtulmak için milyarlarca dolar harcayan zengin bir zümre var. Bu zengin zümreyi, alt tabakadakiler ilgilendirmediği zaman inanın dünya da hiçbir zaman huzur olmaz, hiçbir zaman terör bitmez. Artarak devam eder.' diye konuştu.

Esmerer, dünyada artık kas gücünün geçersiz hale gelmek üzere olduğunu, her şeyin beyin gücüne dayalı ilerlediğini anlattı.

'Faiz altında ezilen, sömürülen bir toplum var' diyen Esmerer, bütün İslam ülkelerinde bunun böyle olduğunu belirterek, 'Gelişmiş ülkelerde bu faiz oranları çok daha alt kademelerde devam ediyor. Biz Müslümanız kendi medeniyetimiz üzerinden ticaretimizi sağlamalıyız. Teknolojilerimizi geliştirmek zorundayız. İlla Batıyı taklit etmek zorunda değiliz. Batı, İslam alimlerinden aldığı fikirlerle sanayide ve teknolojide bu devrimleri gerçekleştirdi.' değerlendirmesinde bulundu.

İftar programına, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, partililer ve iş adamları katıldı.
Kaynak: AA