'İstanbul Çevre Ve Şehircilik Yarışması'

Dereceye giren öğrencilere ödülleri Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle verildi Vali Yardımcısı Cevheroğlu: 'Çevreye, topluma karşı görevlerinin bilincinde olmak, gelecek kuşaklara yaşanabilir dünya bırakmak herkesin amacı olmalıdır'.

Öğrencilerde çevre bilincini oluşturmayı ve onların çevreye karşı duyarlı bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçlayan 'Okullarda Çevre ve Eğitim Uygulama Projesi' (ÇEP) kapsamında düzenlenen 'İstanbul Çevre ve Şehircilik Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

İstanbul Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, İstanbul'un bir medeniyet ve kültür merkezi olarak tarihin her döneminde dikkat çeken, birçok medeniyetin farklı şehircilik örneklerinin izlerini taşıyan, mutlaka korumak ve yarınlara ulaştırmak gereken bir emanet olduğunu söyledi.

Sürdürülebilir bir hayat ilkesi kapsamında Türkiye'de doğal varlıklar, çevre değerleri, çevre ve insan sağlığı, yeşil alanların arttırılması, kamuoyunun bilgilendirilmesi, çocuklarda, gençlerde ve yetişkinlerde çevre bilincinin ve duyarlılığının arttırılması, eşsiz kültürel ve doğal mirasın korunması, iklim değişikliği ile mücadele, korunan alanların etkin yönetimi konularında ciddi çalışmalar yapıldığını vurgulayan Cevheroğlu, 'Çevreye topluma karşı görevlerinin bilincinde olmak, gelecek kuşaklara yaşanabilir dünya bırakmak herkesin amacı olmalıdır. Bugün burada çocuklarımızı ve onların yaptıkları eserleri görünce inanın geleceğin güzel olacağına inancım daha da arttı.' dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Ömür Özdil de çocuklara yönelik konuşmasında şunları kaydetti:

'Sevgili çocuklarımız ve gençlerimiz, sizlerin güzel dünyanızda çevre sorunlarına izin vermemek, doğanın kaynaklarını tüketmemek, geleceğinize sağlıklı bir yaşam ortamı bırakmak adına tüm gayretlerimizle çalışıyoruz. Çünkü siz geleceği, hayatın, varlığın, yaşama sevincini ve güvenini simgeliyorsunuz. Doğanın bir parçası olduğumuzu bilmek, onula uyumlu ve onu tahrip etmeden yaşamak hepimiz için ciddi bir zorunluluk. Ayrıca korumak, kirletmemek ve yaşatmak için de sorumluluk almak, araştırmalar yapmak ve çözüm önerileri sunmak hepimizin görevi.'

Konuşmaların ardından, İstanbul genelinde devlet ve özel okulların katıldığı ilkokullarda 'Atıklar ve geri dönüşüm' konulu resim, ortaokullarda 'yaşanabilir çevre' konulu karikatür, liselerde ise 'İstanbul'un Çevresi' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yarışmada birincilere dizüstü bilgisayar, ikincilere bisiklet, üçüncülere fotoğraf makinesi hediye edildi. Bazı eserler ise mansiyona layık görüldü.

Ödül töreninde ayrıca Kadıköy Faik Reşit Unat Ortaokulu Çevreye Saygı Korosu çevre ile ilgili eserlerden oluşan mini konser verirken, kukla dinozor gösterisi de çocuklar tarafından ilgiyle izlendi.

Kaynak: AA