Sivas Olaylarının 24. Yılı

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Dağ: 'Teröre ve provokasyonlara müsaade etmeden, insana, insanlığa yakışır şekilde Madımak Oteli'nde yitirdiğimiz canlarımızı anacağız. Herkesi sağduyuya ve hoşgörüye davet ediyorum' Pir Sultan Abdal Derneği Sivas Şube Başkanı Yıldırım: 'Canlarımızı ülkenin her yanında ve Sivas'ta anacağız'

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, Sivas olaylarının 24. yılı dolayısıyla kentte yapılacak anma programları öncesi sağduyu çağrısında bulundu.

Dağ, şube binasında yaptığı açıklamada, eski Madımak Oteli önünde bu yıl da anma etkinlikleri gerçekleştirileceğini söyledi.

Yaşanan olayın insanlık suçu olduğunu belirten Dağ, 'Biliyoruz ki bu zihniyetin asıl amacı, Atatürk önderliğinde kurulan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyetimizi yıkmaktır. Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnik ayrımcılık yapanlar, Türk ulusunun duyarlılığı sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır.' diye konuştu.

Terörün dili, dini, ırkı olmadığını vurgulayan Dağ, 'Asla ve asla teröre ve provokasyonlara müsaade etmeden, insana, insanlığa yakışır şekilde Madımak Oteli'nde yitirdiğimiz canlarımızı anacağız. Bu elim olayın ilimizde ve dünyada bir daha yaşanmaması temennisiyle herkesi sağduyuya ve hoşgörüye davet ediyorum.' dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım da şube binasında yaptığı açıklamada, Sivas olaylarının üzerinden 24 yıl geçtiğini, eski Madımak Oteli'nin 'utanç müzesi' olmasını istediklerini kaydetti.

Yıldırım, 2 Temmuz'da eski Madımak Oteli'nin önünde olacaklarını belirterek, 'Canlarımızı ülkenin her yanında ve Sivas'ta anacağız. Sivas için adalet, herkes için adalet talebimizi orada da haykıracağız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA