Sözcü Gazetesinin Sahibi Ve Çalışanlarına Yönelik Soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Mediha Olgun ve Gökmen Ulu'nun tutuklanmasına ilişkin karara avukatları tarafından itiraz edildi.

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Gökmen Ulu ve Mediha Olgun'un avukatları müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanları yönelik ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Ulu ve Olgun tutuklanmasına ilişkin itiraz dilekçeleri, avukatları aracılığıyla nöbetçi hakimliğe sunuldu.

Dilekçede, FETÖ ile ilgili gazetenin yaptığı haberlerin görsellerine yer verilerek, gazetenin ve çalışanlarının FETÖ'ye her dönem meydan okuduğu belirtilerek, FETÖ aleyhine gazetede çıkan yayınlar nedeniyle örgüt elebaşısı Fetullah Gülen tarafından defalarca davaya maruz kaldığı anımsatıldı.

Müvekkil Gökmen Ulu hakkında ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etme''den verilen tutuklama kararının birtakım varsayımlara ve faraziyelere dayandığı öne sürülerek, somut hiçbir kanıt olmadığı, Cumhurbaşkanının yerinin zaten ''çete'' tarafından çok önce, hatta keşif yapılarak öğrenildiği iddia edildi.

Dilekçede, müvekkiller Ulu ve Olgun'un tutukluluğuna ilişkin şartların oluşmadığı savunularak, her iki kişi hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasına ya da tutuklamanın alternatif tedbirleri uygulanmak suretiyle salıverilmesine karar verilmesi istendi.

- Soruşturmanın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, muhabir Gökmen Ulu ile gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun, gözaltına alınmış, Yonca Yonca Yücekaleli ise adliyeye gelerek teslim olmuştu.

Soruşturmayı yürüten savcılıkça hakimliğe sevk edilen Olgun'un 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan, Ulu'nun ise 'terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme' ve 'Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etmek' suçlarından tutuklanmasına karar verilmiş, Yücekaleli ise serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA