Beşir Derneğinden Örnek Uygulama

Kütahya’da Beşir Derneği, iftar vakti trafikte yolda kalan ve iftara yetişemeyecek durumda olan sürücülere iftariyelik ikramında bulunuyor.

Beşir Derneğinden Örnek Uygulama
Dernek gönüllüleri, trafiğin yoğun olduğu şehir içinde veya şehirler arası ana yollara bağlantısı olan kavşaklarda, kırmızı ışıkta bekleyen sürücülere iftariyelik dağıttı.

İftariyelik paketlerinin içinde ise su, hurma, kek gibi gıda maddeleri konuldu.

İftar vakti çevre yoluna hazırladıkları iftariyeliklerle çıkan dernek gönüllüleri yaklaşık 300 sürücüye iftarlık dağıttılar.

Beşir Derneği Kütahya Fahri Temsilcisi Mustafa Gülsever, sürücülerin iftar vaktinde gergin ve hızlı olduklarını bu yüzden vatandaşlar evlerine ve gitmek istedikleri yerlere gitmek için hız yaptıklarını söyledi.

Gülseven, "Yolda giden bir oruçluya bir hurma veya bir bardak su bile verilse iftar sevabına kavuşulur. İftarını yolda açmak zorunda kalan yolculara iftariyelik dağıtımımız ramazan boyunca sürecek. Kütahya Beşir Derneği hayrınıza vesile olmaya devam edecek” dedi.

Trafiğin arasından iftariyelik dağıtan hayırsever vatandaşları gören sürücüler ilk önce şaşırsalar da uygulamanın güzel ve olumlu bulduklarını söylediler. (HCA-EFE)
Kaynak: İHA