Sakarya'dan Kısa Kısa

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezinde (SGM) düzenlenen yaz kursu kayıtlarının devam ettiği ve kayıtlara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, 12 Haziran'da başlayan yuz kursu kayıtlarına vatandaşların gösterdiği yoğun ilginin heyecan verici olduğunu belirtti.

Ailelere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Yüce, yaz kurslarına ilk gün 4 bin başvurunun yapıldığını aktardı.

SGM'de kayıtların devam ettiğin ifade eden Yüce, şunları kaydetti:

'7-14 yaş öğrencilerimizin katılacağı eğitimlerin kayıtları 3 Temmuz Pazartesi gününe kadar devam edecek. 15 branşta farklı kategorilerde dersler vereceğimiz bu kurslarımız için www.sakarya.bel.tr veya Sosyal Gelişim Merkezi'nden bizzat başvuru yapabilirsiniz. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 40 54 (3787-2788) numaralı telefonu arayabilirler. Tüm öğrencilerimizi yaz kurslarında buluşmaya davet ediyoruz.'

- Yeni parklar için ihaleye çıkılacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından şehrin dört bir yanında bulunan parklara kazandırılacak oyun grupları için ihaleye çıkılacağı belirtildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Karamehmetoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ihale kapsamında Sakaryapark, Yenikentpark, Kentpark, Karasu Sahil Park ile Taraklı’da yapılacak yeni park ve muhtelif kırsal mahallelere yeni oyun parkları inşa edileceğini belirtti.

Çalışmalar kapsamında Erenler'e de bir kaykay pisti kazandırılacağı bilgisini veren Karamehmetoğlu, şunları kaydetti:

'Yeni park çalışmaları için 3 Temmuz Pazartesi günü ihaleye çıkacağız. Parklarımız şehrimizin nefes aldığı alanlar. Aynı zamanda özellikle çocuklarımız için önemli eğlence alanları. Spor yapmak, dinlenmek, kitap okumak isteyen vatandaşlarımız da parkları tercih ediyor. Parklarda bulunan oyun ve fitness grupları da önemli bir yere sahip. Bizlerde yeni bir ihaleye çıkarak şehrimizin bir çok noktasına yeni oyun ve fitness grupları kazandıracağız.

Daha yeşil, parklarıyla örnek olan, insanların parklarında huzur bulduğu ve aynı zamanda eğlendiği bir Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz.'

- Serdivan’daki 6 mahalle kaldırımla birbirine bağlanıyor

Serdivan Belediyesi tarafından yürütülen İstiklal Mahallesi’nden başlayarak 6 mahalleyi birbirine bağlayacak kaldırım projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Planlama kapsamında Mehmet Altınışık Caddesi bitiminden Kazımpaşa merkeze kadar 4 kilometrelik hat, bordür taşı ve baskı betonla çift taraflı olarak baştan sona yenilenecek. Projenin tamamlanmasıyla Kazımpaşa Caddesi üzerindeki yaya trafiği sağlıklı bir şekilde işleyerek olası kazaların da önüne geçilmiş olacak.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, hizmet ve çözüm odaklı belediyecilik anlayışını, dün olduğu gibi bugün de Serdivan'ın her noktasına götürme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, 'Serdivan'da yaşayan tüm vatandaşlarımızın refahı için nitelikli ve kalıcı hizmetler üretmeye devam edeceğiz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA