Sakarya'daki FETÖ/PDY Davası

Sakarya'da haklarında 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' ve 'silahlı terör örgüt üyeliği' suçlarından dava açılan, 2'si tutuklu 7 avukat ve 1 öğretmenin yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, 2 sanığın adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, duruşmalara katılmayan sanık hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Akgünler, Bilal Işık, tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada, iki celse arasında mahkemeye gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından sanıklara söz verildi.

Tutuklu sanık Bilal Işık, gelen belgelerde aleyhte olan hususları kabul etmediğini söyledi.

Tutukluluğun bir tedbir olduğunu belirten sanık Işık, 'Gelinen noktada tutukluluk benim için bir infaza dönüşmüştür. Serbest avukatlık yapmaktayım, deliller toplanmıştır. Kaçma ve delil karartma durumum yoktur. 5 yıldır epilepsi ve depresyon tedavisi görmekteyim. Bu nedenlerle tahliyemi talep ediyorum.' diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık Ahmet Akgünler de 'ByLock' tespit tutanağını kabul etmediğini dile getirdi.

Dosyadaki 'ByLock' tespit tutanağının hukuki bir belge olmadığını söyleyen Akgünler, 'Bu tespit nasıl elde edilmiştir, bunun araştırılmasını istiyorum. Savcılık tarafından 'ByLock' tespit tutanağı dosyaya delil olarak yansımış. Ben de diyorum ki bu programı indirmedim, kullanmadım. Avukatlık yapıyorum, kaçma ihtimalim yoktur, deliller toplanmıştır. Bu nedenlerle tahliyemi talep ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Sanıkların avukatları da gelen belgelerden aleyhte olan hususları kabul etmediklerini belirterek, müvekkillerinin tahliyelerini talep etti.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini, duruşmalara katılmayan sanık Zeynep Kucak hakkında yakalama kararı verilmesini ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Akgünler ve Bilal Işık'ın adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, sanık Zeynep Kucak hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Heyet, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcıvekili tarafından hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 4'ü tutuklu 7 avukat ve bir öğretmen hakkında, 'silahlı terör örgütü üyeliği' ile 'kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçlarından 7,5 yıldan 17'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Kaynak: AA