Nazilli'nin Dev Adamları

Sporun her dalında başarılı sporcularla adından sıkça söz ettiren ve sporcu fabrikası olarak bilinen Nazilli’de geleceğin basketbolcuları için adım atıldı.

Nazilli'nin Dev Adamları
Geçtiğimiz yıllarda Mehmet Orhun Arabacı’yı Türk basketboluna kazandıran başarılı antrenörlerin eşliğinde Nazilli Belediyesi bünyesinde ve Nazilli Belediyespor altyapısında çalışmalarını 2 yıl önce başlayan Nazilli Belediyespor ve Menderes Gençlikspor organizesindeki ‘Basketbolu sevdirme projesi’ gün geçtikçe büyüyor.

Büyük çoğunluğu velileri ile gelen çocuklar haftada iki gün devam eden antrenmanları büyük coşkuyla yapıyor. Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürlüğü kapalı spor Salonunda yapılan antrenmanların oldukça neşeli geçtiğini ve çocukların ilgisinin çok fazla olduğunu ifade eden Beden Eğitimi Öğretmeni ve Basketbol Antrenörü Mücahit Doğan, “Öğretmen arkadaşım Gökhan Köroğlu ile birlikte 2 yıldır Nazilli Belediyesor ile ortaklaşa çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda 2009 ve 2010 yaş grubunda çalışmalarımız var. Buradaki amacımız öncelikle çocuklara sporu sevdirmek, basketbolu sevdirmek felsefesinden yola çıkarak yaklaşık 100 öğrenci ile çalışmalarımızda farklı yaş kategorilerinde devam etmekteyiz” dedi.



‘Basketbolu sevdirme projesi’

Doğan, “Bu bir proje çalışmasıdır. Proje kapsamında Nazilli’deki basketbol kulübünün alt yapıları çalışmalarını devam edip yıldızlar, gençler kategorisinde birleştirerek, yetiştirilen çocuklarla müsabakalara katılmaktır. Birinci amacımız, çocuklarımızın sosyal alanlara ihtiyacı olduğundan ve tabletlerden, bilgisayarlardan kurtarma çabası içerisinde olduğumuzdan, çocuklara stres atabilecekleri, oyun oynayabilecekleri ortam oluşturmak. Bu yaş grubunda alışıla gelmiş olan 8 veya 9 yaşında spora başlama yaşını biz daha aşağıya çekmiş bulunmaktayız. Spora başlama yaşı zannedildiği gibi 8 değil. Biz 5 yaş olarak görüyoruz. Burada basketbolda çocuklar atletizm, jimnastik, el bacak koordinasyonları, kendine öz güven, paylaşım gibi duyguları da ve fiziksel etkinlikleri de kazanmaktadır. Çocukların psikolojik gelişimini de burada kazanmaları söz konusudur. Güven duygusu, liderlik duygusu, paylaşma duygusu, yardımlaşma duygusunu çocuklarımız farkına varmadan oyun oynayarak kazanmaktadır. Bir oyun esnasında pas almaya giderek yardımlaşma duygusunu öğrenir, risk alarak liderlik duygusunu öğrenir, baskı ortamından çıkarak zor durumlara karşı koyma, ani kararlar vermek, çabuk düşünme duygusu kazanır. Dolayısı ile çocuklarımızın hem sosyal hem fiziksel hem psikolojik açıdan burada çok büyük öğrenimler aldığını görmekteyiz" diye konuştu

Çocukların oyun alanları kalmadı

Doğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Günümüzde çocukların oyun alanı kalmamıştır. Biz burada beden öğretmeni ve çalıştırıcı olarak 2 kişi görev yapmaktayız. Çocukların sosyal alanlarla hiçbir oyun alanları olmadığı için burada çalıştırıcı gözetiminde çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz ise çocuklara sporu sevdirmek ve spor bilincini oluşturmak. Centilmen bir ruh yapısına sahip olmalarını sağlamak. Fiziksel ve ruhsal gelişimlerini sağlamak. 2 yıl önce başlattığımız çalışmalar neticesinde başta Mehmet Orhun Arabacı olmak üzere toplamda 8 sporcumuzu Türk sporuna kazandırmış olduk. Ve kazandırmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımızın eğitiminde ve spor yapmalarında bize bu katkıyı sağlayan, spor salonu sağlayan özellikle de velilerimize ve Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’a teşekkür ediyoruz”
Kaynak: İHA