Bülent Turan Yenice'de İftar Programına Katıldı

Çanakkale’nin Yenice ilçe Belediyesi, 3 bin kişiye iftar yemeği verdi. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da katıldı.

Bülent Turan Yenice'de İftar Programına Katıldı
Yenice Belediyesinin Oto Garaj içinde düzenlemiş olduğu iftar yemeğinde bir konuşma yapan Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, “Birliğin, beraberliğin, dirliğin ve kardeşliğin yoğun olduğu bir aydayız. Ramazan ayı fakirlerimizin kimsesizlerin yetimlerimizin gözetildiği bir aydır. Veren elin alan eli gözettiği bir aydır. Birliğimizin ve beraberliğimizin sağlam olmasını samimi olmasını temenni ediyorum. Zira buna çok ihtiyacımız var. Son yıllarda özellikle orta doğuda bölgemizde mazlumların düştüğü durumları biliyorsunuz. Cenabı Allahtan nice Ramazanlara nice bayramlarına sağlıcakla erdirmesini temenni ediyorum” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “Bakın etrafınıza adında İslam olan ülkelerde bile kavganın kanun olduğunu üzülerek görüyoruz. Ramazan demeden bayram demeden çok farklı yabancıların senaryolarını uyguladıklarını görüyoruz. Ama Türkiye’miz hamdolsun birliğini beraberliğini bozmadı ve bozmayacak. Yaşlılarımız var kadınlarımız erkeklerimiz var. Zenginimiz var fakirimiz var. Yani yek vücut halinde tüm Yenice bu iftara buraya gelmiş. Bu çok kıymetli bir iş. Bu çok kıymetli bir sofra. Yenicenin bu huzuru bu fotoğrafı tüm Türkiye’mizde olsun. Doğusunda batısında. Kuzeyinde güneyinde hatta daha ötesi bu gün Katar’a karşı işlenen oyunlar bitsin geride kalsın. Yenicenin bu huzuru Katar’da da Arabistan’da da tüm İslam coğrafyasında olsun istiyoruz. Yeniceden kalkan bu heyecan, bu yürüyüş tüm dünyaya örnek olsun istiyoruz. Nasıl ki 102 yıl önce şehitliğimiz Yahya Çavuşlar, Seyit onbaşılar, Mustafa Kemaller ayağa kalktılar, bu ülkenin geleceğine yön verdiler. 15 Temmuz’da Abdullah Olçok’lar, Ömer Halisdemir’ler ayağa kalktılar. Bu millete yan bakanlara ‘dur’ dediler. Aynı şekilde Yenice’mizde Çanakkale’mizde o gün meydanlardaydı. Düşmana, yan bakana bu millet geçit vermedi vermeyecek inşallah. Bu günkü bu sofra onu gösteriyor. Biz beraber olduğumuz müddetçe biz kardeşliğimizi dostluğumuzu hakim kıldığımız müddetçe çok daha büyük yatırımları inşallah onurla burada yapacağız. Hastanemizi biliyorsunuz, engelliler yaşam merkezini biliyorsunuz, Hükümet konağına başlayacağız biliyorsunuz. Her konuda iddiamız var. İstanbul’un Ankara’nın neyi varsa Yenice’de o olacak inşallah. Hiç eksiğimiz kalmayacak. Bakınız köprü Gelibolu ile Lapseki’ye yapılmıyor sadece. Oradan başlayacak Otoban buradan geçecek. Köprüyü biz Yenice’ye yapıyoruz. Köprüyü Çan’a yapıyoruz. Çanakkale’ye yapıyoruz. O yüzden on yıllardan beri belki yüzyıllardan beri konuşlan o mesele inşallah bu dönem faaliyete geçecek. 2023 yılında hep beraber onurla gururla o köprüden karşıya geçeceğiz. Bize ne ki diyemeyiz. O köprü buranın kaderi olacak. Hiçbir yerde olmayan çilek sizde var. Hiçbir yerde olmayan meyve sebze tarım sizde var. Onun ihracatı İstanbul’a Avrupa’ya gitmesi çok daha kolay olacak inşallah o köprü sayesinde. Bize sahip çıktınız, bizde size sahip çıkacağız. Siz görevinizi yaptınız, sıra bizde. Biz de yapacağız. Allah beraberliğimizi bozmasın. Allah huzurumuzu bozmasın. Allah Oruçlarımızı kabul etsin. Hepimizi bayrama eriştirsin. Bu sofrayı hazırlayan belediye başkanım ve teşkilatıma teşekkür ediyorum” dedi.

İftar yemeğine Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, AK Partili Belediye Başkanı Veysel Acar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Güngör, Kalkım Belde Belediye Başkanı İbrahim Taşkın, İl Genel Meclis Başkanı Ömer Şahin, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Akif Kulaç ile Salih Duran, Bağımsız İl Genel Meclis Üyesi Oktay Arslan, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Burhan Özkan ile ilçe halkı katıldı.

İftar yapılan yemek duası ile sona erdi.
Kaynak: İHA