Hacı İbrahim Bodur Anısına Verilen İftar Yemeğine 13 Bin Kişi Katıldı

Çanakkale’nin Çan İlçesi’nde Kale Grubu Şirketleri’nin ana kuruluşu Kale Seramik Fabrikaları’nın kuruluşundan bu yana başlattığı geleneksel iftar yemeği, geçen yıl 23 Mayıs’ta hayatını kaybeden merhum Dr. Hacı İbrahim Bodur’un anısına verildi.

Hacı İbrahim Bodur Anısına Verilen İftar Yemeğine 13 Bin Kişi Katıldı
Hacı İbrahim Bodur Caddesi’nde Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ile eşi Kale Grubu Başkan Yardımcısı ve Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay’ın ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğine 13 bin kişi katıldı.

Çan Anadolu Lisesi bahçesi ve Dr. Hacı İbrahim Bodur Caddesinde düzenlenen İftar yemeğine; 59 ve 60. hükümetin Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çan Kaymakamı Adil Karataş, Çan Belediye Başkanı Dr. Abdurrahman Kuzu, Kale Grubu şirketlerinin müdür ve yöneticileri, çevre ilçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda devlet erkanı katıldı.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, “Rahmetli babam, hayattayken de milletin ve iş dünyasının birliğine, beraberliğine, büyük önem verdi. Bunu sağlamak için büyük çaba harcamıştı. O bir misyon insanıydı. Herkese ve her kesime cesaret verip yol gösteren, ülkesinin kalkınması için emek harcayan biriydi. “Bir ülkenin sanayileşmeden, bir değer yaratmadan, üretmeden, yalnızca tüketmekle kalkınması mümkün değildir” diyerek, sanayicilikten hiç vazgeçmedi. Kolay kazanmaya tevessül etmeyen her zaman zora talip olan cesur bir girişimciydi. Fark yaratan insanların, risk alan insanlar olduğunu biliyordu. Bu nedenle risk almaktan korkmadı. Bana ve Kale Ailesi’ne de her zaman bunu öğretti. Memleket sevdalısıydı. Rahmetli babam, topluluğumuzun misyonunu, “Yaptığınız iş öncelikle ülkenin hayrına, milli menfaatlere uygun olacaktır” diyerek yüreklerimize çivi gibi çaktı. Önce “insan”, önce “sosyal doku” diyerek, kimseyi toprağından koparmadan, sanayi mayasını Anadolu’da tutarak özgün bir kalkınma modeli oluşturdu. Bu topraklarda inanç, azim sabır, güven ve dua ile başlayan bir başarı hikayesi yazdı. Ancak, ufku Türkiye ile sınırlı değildi, bir dünya insanıydı, ama Anadolu’dan aldığı değerleri tüm hayatının rehberi yapmaktan bir an bile şaşmadı. “Sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın. Çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” derdi. Hepimiz ondan çok şey öğrendik. Verilen sözlerin imzalanan kağıtlardan daha önemli olduğunu; uzun vadeli kazanılan ticari ilişkilerin ve dostlukların kısa vadeli kazançlardan daha kıymetli olduğunu; itibarın paradan daha değerli olduğunu ve hep ”en iyinin peşinden koşmayı” ondan öğrendik. Değerlere sadık kalabilmek zor olandır; İbrahim Bey zor olanı yaptı. O, Allah’ın emrini yerine getirip, boşu boşuna yaşamayanlardan oldu. İki günü birbirine denk olmayanlardan İsmi, yaptıkları ile birlikte amel defterinde inşallah yaşayacak. O kadar çok eser bıraktı ki Kale Grubu, onun eserini korumak ve büyütmekte muvaffak olduğumuz için Allah’a şükrediyorum. Onun davasına, Anadolu’nun sanayileşmesi, bu ülkenin kalkınma davasına bundan sonra da sahip çıkacağız. Onunla aynı ruhla, Çanakkale ruhuyla çalışacağız. İnşallah onun mirasını daha da ileriye götürecek, Kale Topluluğu’nu daha da büyüteceğiz. Onun ruhunu şad edecek olan budur. Mekânı cennet olsun. Çok sevdiği Allah’ın rahmeti eksilmesin üzerinden” dedi.

Yemek sonrası Hacı İbrahim Bodur Stadı’nda tanınmış mevlithanların katılımı ile toplu teravi namazı kılındı.
Kaynak: İHA