Böke o kavga nedeniyle mi istifa etti?

CHP'li vekiller 16 nisan akşamı vatandaşın ‘Evet’ tokadıyla yıkıldı. Genel Merkez’de toplanan milletvekilleri, küfürleşip birbirlerini suçladı....

Böke o kavga nedeniyle mi istifa etti?
Böke o kavga nedeniyle mi istifa etti?
Adı ana muhalefet partisiydi. Ancak kendi içerisinde muhalefet etmekten daha öteye gidemedi! Seçimleri kaybettikten sonra her fırsatta itirazlara sığınan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), bu defa birbirine girdi! Son olarak 16 Nisan'da halkın 'Evet' tokadıyla hezeyana uğrayan CHP'deki muhalifler kılıçlarını çekti. Eski Genel Başkan Deniz Baykal, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin başını çektiği tartışmalara, önceki gün Selin Sayek Böke'nin şok istifası da eklenince partide çözülme gecikmedi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hem Genel Başkan Yardımcılığı hem de parti sözcülüğü görevini verdiği Böke, geçtiğimiz gün sürpriz bir şekilde istifa etti. İddialara göre Selin Sayek Böke'nin istifasının fitilini, 16 Nisan'da CHP Genel Kurulu'nda yapılan toplantı ateşledi.

GENEL MERKEZ KARIŞTI

Buna göre CHP'li vekiller halk oylaması gecesi seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Genel Merkez'de bir araya geldi. Bu sırada İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş müthiş bir iddia ortaya atıp 'CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke ile birlikte CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun evinde gizli toplantılar yapıyor. Böke, Özel, Erdoğdu ve bazı partililer size kumpas kuruyor' dedi.

İSPAT ETMEZSEN...

Merkezin C Toplantı Salonu'nda ortaya atılan bu iddiayla ortam gerildi. Milleti temsil eden vekiller, küfürlü kavgaya girişti! Yarkadaş'ın sözlerine öfkelenen Aykut Erdoğdu, 'Bu iddianı ispatlamazsan şerefsiz ve yalancısın' diyerek tepki gösterdi. Yarkadaş tartışmanın ardından, 'Kılıçdaroğlu'na perde arkasında muhalefet edip kumpas kuran, perde önünde ise farklı bir tutum sergileyen grup başkanvekili Özgür Özel ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke'yi istifaya davet ediyorum' dedi. Böke'nin de bu tartışmanın ardından istifa ettiği belirtildi.

SAĞLAR DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

CHP'de muhalif kanadın önemli isimlerinden olan ve Kılıçdaroğlu'nu Olağanüstü Kongre toplamaya çağıran Fikri Sağlar için dün Parti Meclisi toplandı. 6 saat süren toplantıda Sağlar'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kararlaştırıldı. Sağlar için yapılan kapalı oturumda 38 'kabul', 19 'ret' oyuyla disiplin kararı çıktı..